Başlık için Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü listeleme

Başlık için Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü listeleme

Sırala: Sıra: Sonuçlar:

  • Çontu, Mehmet (Detay yayıncılık, 2020)
    Gastronomi biliminin tüm dünyada her geçen gün daha fazla ilgi ve talep gördüğü günümüzde bilimsel açıdan önemli taşların yerine oturması, eksik ya da yanlış bilgilerin ayıklanması, yeni bilgilerin elde edilmesi ve gastronomi ...
  • Kale, Emine; Aknar, Ahmet; Başar, Özlem (Elsevier, 2019-04)
    The purpose of the study was to examine the mediating role of strategic agility in absorptive capacity’s effects on the firm performance of accommodation establishments in Turkey. A survey was used to collect data. ...
  • Kale, Emine; Başar, Özlem; Aknar, Ahmet (Anatolia Bilim Akademisi, 2017)
    Absorptive capacity plays a key role in determining a firm’s capability to access and make use of external knowledge. It also refers to the ability to locate new ideas and to incorporate them into an organization’s processes, ...
  • Çontu, Mehmet (Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2006)
    Bu araştırmanın amacı; alternatif turizm çeşitlerinin incelenmesi ve buna bağlı olarak Kızılcahamam’da faaliyet gösteren termal turizm işletmelerinde çalışanlar ile bu işletmeleri tercih eden müşterilerin, “hijyen”, ...
  • Eren, Duygu; Bozkurt, İrem (2020)
    Bu çalışmada, dünya turizminde önemli bir sorun olarak görülen aşırı turizm/overtourism olayına yönelik ikincil veri kaynakları ışığında bir alanyazın araştırması yapılmıştır. Yapılan alanyazın araştırması kapsamında aşırı ...
  • Bozkurt, İrem; Eren, Duygu (Kapadokya Üniversitesi, 2021-10)
    Turizm, talep elastikiyetinin oldukça güçlü bir şekilde hissedildiği sektörlerden biridir. Dolayısıyla ikamesi olan mallardan, doğal afetlerden ve salgın hastalıklardan çok çabuk etkilenebilmektedir. Bazı hayvanlarda varlığı ...
  • Çetin, Mehmet; Adıgüzel, Fatih; Şevik, Hakan (Springer, 2022-05-09)
    As in the whole world, environmental problems have increased with the increase in residential areas in Turkey, and this situation has brought many problems, especially environmental pollution. Among the components of ...
  • Keskin, Emrah; Çontu, Mehmet (Detay yayıncılık, 2019)
    Şüphesiz zengin bir mutfak kültürü ve çok geniş bir gastronomi yelpazesine sahip bir ülkeyiz. Her kent mutfağı üzerine ciltler dolusu eserler yayınlanabilir. Bizim amacımız burada ulusal gastronomiye bir özet veya giriş ...
  • Kaplan, Metin; Ulutaş, Özlem (Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2016)
    Emek-yoğun özellik gösteren otel işletmelerinde çalışma saatlerinin uzun ve düzensiz olması, özellikle müşterilerle yüz yüze temas halinde olan personelin tükenmişlik düzeyinin artmasına neden olabilmektedir. Maslach ve ...
  • Zaro, Serkan; Buyruk, Lütfi (Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş, 2020-12)
  • Kırıcı Tekeli, Ezgi; Tekeli, Mehmet; Bozkurt, İrem (2020)
    Bu araştırma ile hüzün turizmi kapsamında ele alınan Tarihi Sinop Cezaevi’nin ziyaretçiler açısından değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Hüzün turizmi, yakın veya uzak geçmişte meydana gelmiş ölüm ve üzüntü temasıyla ilgili ...
  • Keskin, Emrah; Sezen, Nevres (Journal of Gastronomy and Tourism Studies, 2022-06-30)
    Festivaller, insanların önceden planlanmış belirli gün ve saatlerde, belirli bir amacı gerçekleştirmek veya kutlama yapmak için çeşitli aktiviteleri deneyimlediği, eğlendiği ve çeşitli sosyal çevrelerle iletişim kurduğu ...
  • Belber, Burcu Gülsevil; Kamış, Mahmut Doğan (Çukurova Üniversitesi IKSAD Publications, 2022-05-21)
    Gastronomi, toplumların yiyecek-içecek kültürlerini yansıttığı gibi, yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaç ve taleplerine de cevap vermektedir. Gastronomi turizmi; destinasyonlara gerçekleştirilen, eğlenme amaçlı ...
  • Belber, Burcu Gülsevil; Kamış, Mahmut Doğan (Çukurova Üniversitesi IKSAD Publications, 2022-05-21)
    Gastronomi, toplumların yiyecek-içecek kültürlerini yansıttığı gibi, yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaç ve taleplerine de cevap vermektedir. Gastronomi turizmi; destinasyonlara gerçekleştirilen, eğlenme amaçlı yiyecek-içecekle ...
  • Erol, Günay; Çontu, Mehmet (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, 2019-11)
    Üzüm, geçmişi çok eskiye dayanan ve birçok toplumun mutfak kültüründe yer alan önemli bir yiyecektir. Özellikle Anadolu toprakları üzüm için oldukça elverişli topraklar olarak görülmektedir. Bu açıdan bakıldığında bu ...
  • Kırıcı Tekeli, Ezgi; Bozkurt, İrem (Peter Lang, 2021)
  • Koçak, İsmail; Keskin, Emrah; Çontu, Mehmet (Aksaray Üniversitesi, 2012-09-22)
    Çalışma Hacıbektaş ilçesinin inanç turizmi potansiyelini araştırmayı amaçlamaktadır. Bu amaca ulaşmak için 2012 yılında inanç turizmi açısından değeri olan yerlerde alan çalışması ve gözlemler yapılmıştır. Bu alanlarda ...
  • Bozkurt, İrem; Yıldırım, Enes (Peter Lang, 2020)
  • Sarıışık, Mehmet; Akova, Orhan; Çontu, Mehmet (Atatürk Üniversitesi, 2006-10-04)
    Yasa ve yönetmelik varlığına rağmen özellikle hizmet sektöründe dikkat çeken farklı durumlar karşısında işletmeler, müşteri tatminini sağlayacak, personelin etkili karar vermesini (almasını) hızlandıracak, standart uygulamalar ...
  • Eren, Duygu; Bozkurt, İrem (2015)
    Bu çalışmanın amacı Kapadokya Bölgesinin kongre turizmi açısından var olan potansiyelinin değerlendirilmesi ve geliştirilmesi için çözüm önerileri sunmaktır. Çalışmada öncelikle araştırma konusu ile ilgili literatür taraması ...