Restoran atmosferi, akış deneyimi ve davranışsal niyet arasındaki ilişkilerin belirlenmesi üzerine bir araştırma: Bozcaada örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Şişli, Sevde Burcu
dc.contributor.author Dursun Küçükoğlu, Meral
dc.date.accessioned 2024-01-10T12:58:50Z
dc.date.available 2024-01-10T12:58:50Z
dc.date.issued 2023-12-31
dc.identifier.citation Dursun Küçükoğlu, M. ve Şişli, S.B. (2023). Restoran Atmosferi, Akış Deneyimi Ve Davranışsal Niyet Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma: Bozcaada Örneği, Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel, 6(4), 1826-1839. tr_TR
dc.identifier.issn 2619-9548
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/8386
dc.description.abstract Son yıllarda ortaya çıkan gelişmeler, tüketicilerin değişen talep ve beklentileri doğrultusunda restoran işletmeleri sundukları tasarımlarında ve verdikleri hizmetlerde farklılaşma yolları aramaktadırlar. Araştırmada, bu farklılaşmayı gösteren bir kavram olarak restoran atmosferi ile tüketicilerin hizmet aldıkları esnada sunulan hizmete yoğunlaşmalarını ifade eden akış deneyimi ve tüketicilerin tercih ve tavsiye etme eğilimi gibi davranışsal niyetleri arasındaki ilişkilerin incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın bağımlı değişkeni; davranışsal niyet, bağımsız değişkenleri ise restoran atmosferi ve akış deneyimidir. İlgili değişkenler arasındaki ilişkileri belirlemek amacı ile kolayda örnekleme yöntemi kullanılarak Bozcaada restoranlarını tercih eden tüketicilerden oluşan 274 katılımcı üzerinde bir araştırma yapılmıştır. Araştırmada verilerin analizinde güvenilirlik, faktör analizi, korelasyon ve regresyon analizleri kullanılmıştır. Katılımcılardan elde edilen verilerin analizi sonucunda, restoran atmosferi ve akış deneyiminin davranışsal niyet ile pozitif yönlü ve istatistiksel olarak anlamlı bir ilişkisi olduğu saptanmıştır. Ayrıca akış deneyiminin restoran atmosferi ve davranışsal niyet arasında aracı rolü üstlendiği de ortaya çıkarılmıştır. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel tr_TR
dc.relation.isversionof 10.33083/joghat.2023.373 tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess tr_TR
dc.subject Restoran Atmosferi, Akış Deneyimi, Davranışsal Niyet, Bozcaada tr_TR
dc.subject Restoran Atmosferi tr_TR
dc.subject Akış Deneyimi tr_TR
dc.subject Davranışsal Niyet tr_TR
dc.subject Bozcaada tr_TR
dc.title Restoran atmosferi, akış deneyimi ve davranışsal niyet arasındaki ilişkilerin belirlenmesi üzerine bir araştırma: Bozcaada örneği tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği Bölümü tr_TR
dc.contributor.authorID 44186 tr_TR
dc.identifier.volume 6 tr_TR
dc.identifier.issue 4 tr_TR
dc.identifier.startpage 1826 tr_TR
dc.identifier.endpage 1839 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster