Gastronomi festivalleri, yemek imajı ve destinasyon imajı arasındaki ilişkiler: Hatay örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Keskin, Emrah
dc.contributor.author Sezen, Nevres
dc.date.accessioned 2022-07-18T08:26:50Z
dc.date.available 2022-07-18T08:26:50Z
dc.date.issued 2022-06-30
dc.identifier.uri https://jotags.org/2022/vol10_Issue2_article5.pdf
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/7446
dc.description.abstract Festivaller, insanların önceden planlanmış belirli gün ve saatlerde, belirli bir amacı gerçekleştirmek veya kutlama yapmak için çeşitli aktiviteleri deneyimlediği, eğlendiği ve çeşitli sosyal çevrelerle iletişim kurduğu etkinliklerdir. Gastronomi festivalleri, bir destinasyonun yöresel yiyeceklerinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla yılın belirli dönemlerinde gerçekleştirilen ve yöresel yemek deneyimlerinin yapıldığı etkinliklerdir. Yemek imajı, yemek deneyimleri sonucunda oluşan imajdır. Destinasyon imajı ise bir destinasyonda yapılan tüm deneyimlere yönelik oluşan imajdır. Hatay ili sahip olduğu zengin yemek mirasından dolayı ulusal ve uluslararası pek çok gastronomi festivalinin düzenlendiği aynı zamanda yemek imajını evrensel olarak tanıtmayı başarmış bir destinasyondur. tr_TR
dc.description.abstract Festivals are events where people experience various activities, have fun, and communicate with various social circles in order to realize a specific purpose or celebrate on certain preplanned days and times. Gastronomy festivals are events that are held at certain times of the year in order to ensure the sustainability of the local foods of a destination and where local food experiences are made. Food image is the image formed as a result of food experiences. Destination image, on the other hand, is the image formed by all experiences in a destination. Due to its rich food heritage, the province of Hatay is a destination where many national and international gastronomy festivals are held, and at the same time, it has managed to promote its food image universally. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Journal of Gastronomy and Tourism Studies tr_TR
dc.relation.isversionof 10.21325/jotags.2022.1019 tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Festivaller tr_TR
dc.subject Yemek imajı tr_TR
dc.subject Destinasyon imajı tr_TR
dc.subject Gastronomy festivals tr_TR
dc.subject Food image tr_TR
dc.subject Destination image tr_TR
dc.subject Hatay tr_TR
dc.title Gastronomi festivalleri, yemek imajı ve destinasyon imajı arasındaki ilişkiler: Hatay örneği tr_TR
dc.title.alternative Relationships among gastronomy festivals, food image and destination image a case study of Hatay tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Journal of Gastronomy and Tourism Studies tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr. tr_TR
dc.contributor.authorID 46974 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0001-6565-4265 tr_TR
dc.identifier.volume 10 tr_TR
dc.identifier.issue 2 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster