Gastronomi turizmi kapsamında yöresel yemekler: Kapadokya Mustafapaşa muhacir yemekleri Örneği.

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Özen, İbrahim Akın
dc.date.accessioned 2021-11-24T07:22:10Z
dc.date.available 2021-11-24T07:22:10Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation Ak Sema, ÖZEN İBRAHİM AKIN (2020). Gastronomi Turizmi Kapsamında Yöresel Yemekler: Kapadokya Mustafapaşa Muhacir Yemekleri Örneği. II. Uluslararası Kapadokya Sosyal Bilimler Öğrenci Kongresi, 1(24), 608-626. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum) (Yayın No:6954277) tr_TR
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/5845
dc.description.abstract Bu çalışmanın amacı; Kapadokya bölgesinde yer alan Mustafapaşa’nın olduğu yöresel lezzetlerin reçetelerinin tespit edilmesiyle, bölge gastronomisi açısından yöresel yemeklerin değerli bir turistik ürün olduğunu ortaya çıkarmayı, sahip olduğu değerleri gastronomi turizm açısından ne şekilde değerlendirebileceğini ve bölgenin gastronomi turizmine katkı sağlayıp yerel mutfak kültürünün tanıtımına ve geliştirilmesine katkı sağlamaktır. Araştırmanın amacı doğrultusunda araştırmanın alanı olarak Kapadokya bölgesinde yer alan zengin turizm değerlerine sahip Mustafapaşa Beldesi seçilmiştir. Kapadokya Bölgesi, özellikle kültür ve inanç turizmi yönünden dünyada öne çıkan bölgelerdendir. Mustafapaşa (Sin Asos) Kapadokya bölgesinde yer alan şirin bir destinasyondur. Muhacir ve yerli Türklerin Cumhur sonrası 1924 senesinde yapılan mübadele sonrası bir arada yaşamaya başlaması, bu yörede farklı ve zengin bir mutfak kültürünün oluşmasını sağlamıştır. Araştırma Kasım-Aralık 2020 tarihleri arasında saha çalışması yapılarak veriler elde edilmiş ve nite yönteminden yararlanılmıştır. Nitel yöntem çerçevesinde doküman incelenmesi ile yarı yapılandırılmış görüşme yapılarak veriler elde edilmiştir. Bu çalışmada katılımcıların belirlenmesi için amaçlı örnekleme yöntemlerinden biri olan maksimum çeşitlilik örneklemesi ile kartopu örnekleme yöntemi tercih edilmiş ve toplamda 5 katılımcıya ulaşılmıştır. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Nevşehir HBV Unv Sosyal Bilmler Ens tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Gastronomi turizmi tr_TR
dc.subject Yöresel yemek kültürü tr_TR
dc.subject Destinasyon pazarlaması tr_TR
dc.title Gastronomi turizmi kapsamında yöresel yemekler: Kapadokya Mustafapaşa muhacir yemekleri Örneği. tr_TR
dc.type conferenceObject tr_TR
dc.relation.journal II. Uluslararası Kapadokya Sosyal Bilimler Öğrenci Kongresi, tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm rehberliği bölümü/turizm rehberliği anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 37095 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster