Gastronomi 4.0 üzerine kavramsal bir araştırma

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Keskin, Emrah
dc.contributor.author Sezen, Nevres
dc.date.accessioned 2021-09-13T06:26:41Z
dc.date.available 2021-09-13T06:26:41Z
dc.date.issued 2021-07-15
dc.identifier.uri 10.32958/gastoria.898063
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/4759
dc.description.abstract Endüstri 4.0, dördüncü sanayi devrimidir. Turizm 4.0, ise akıllı turizmdir. Gastronomi 4.0, yiyecek-içecek sektöründe görülen yenilikçi teknolojik gelişmeler olarak ifade edilmektedir. 4.0’ın geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi günümüz teknoloji çağındaki ilerlemelere öncü olmuştur. Teknoloji çağında endüstri alanında yaşanan gelişmeler birçok sektörün gelişimi üzerinde etkili olmaktadır. Turizm ve turizm faaliyetlerinin önemli bir bölümünü kapsayan gastronomi de, yenilikçi teknolojik gelişmelerden etkilenmektedir. Yapılan çalışmanın amacı, gastronomide 4.0’ın kullanımını araştırmak ve araştırma doğrultusunda yiyecek-içecek sektöründe yenilikçi teknoloji ürünlerinin kullanımına dair tavsiyelerde bulunmaktır. Çalışmanın amacı doğrultusunda nitel araştırma yöntemlerinden doküman incelemesi yapılmıştır. Araştırma sonucunda turizm endüstrisinde otellerde ve yiyecek-içecek işletmelerinde yenilikçi teknoloji ürünlerinden çeşitli tasarımlarda robotik cihazların kullandığına, 4.0’ın yiyecek-içecek işletmelerinde küresel anlamda bir etkide bulunduğuna, fakat robotik cihazların kullanımında tereddütlerin olduğuna dolayısıyla yenilikçi teknolojileri benimsemeyen işletmelerin de olduğuna ulaşılmıştır. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Gastroia: Journal of gastronomy and travel research tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Endüstri 4.0 tr_TR
dc.subject Turizm 4.0 tr_TR
dc.subject Gastronomi 4.0 tr_TR
dc.subject Teknoloji tr_TR
dc.title Gastronomi 4.0 üzerine kavramsal bir araştırma tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr tr_TR
dc.contributor.authorID 46974 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0001-6565-4265 tr_TR
dc.identifier.volume 5 tr_TR
dc.identifier.issue 2 tr_TR
dc.identifier.startpage 177 tr_TR
dc.identifier.endpage 198 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster