Yemek deneyimi ve akılda kalıcı yemek deneyimi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Tezgel Çoban, Ecem
dc.contributor.author Şahin Perçin, Nilüfer
dc.contributor.author Çoban, Ömer
dc.date.accessioned 2021-09-09T07:40:57Z
dc.date.available 2021-09-09T07:40:57Z
dc.date.issued 2019-09
dc.identifier.isbn 978-605-031-271-3
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/4701
dc.description.abstract Dışarıda yemek deneyimi, duygusal bağlılık, haz, eğlence ve günlük rutin faaliyetlerden kaçışı bünyesinde barındıran bir deneyim türüdür. Yemek deneyimin eşsiz ve akılda kalıcı olmasını sağlamak tüketici memnuniyetini arttıran faktörlerden birisi olduğu söylenebilir. Bu amaçla çalışmada yemek deneyimi ve akılda kalıcı yemek deneyimi üzerine yapılan çalışmalara ilişkin alanyazın taraması gerçekleştirilmiş, kavramlara ilişkin net bir çerçeve oluşturulmaya çalışılmıştır. Bunun yanı sıra, yemek deneyiminin unsurları ortaya konulmuş ve hangilerinin akılda kalıcı olmaya zemin hazırladığı belirlenmeye çalışılmıştır. Yapılan değerlendirme sonucunda akılda kalıcı yemek deneyimine ilişkin öne çıkan faktörler yerel yiyecekler, servis, yenilik ve diğer faktörler olarak belirlenmiştir. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Dışarıda yemek yeme tr_TR
dc.subject Deneyim tr_TR
dc.subject Yemek deneyimi tr_TR
dc.subject Akılda kalıcı yemek deneyimi tr_TR
dc.title Yemek deneyimi ve akılda kalıcı yemek deneyimi tr_TR
dc.title.alternative Dining experience and memorable dining experience tr_TR
dc.type conferenceObject tr_TR
dc.relation.journal IV. International Gastronomy Tourism Studies Congress tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm rehberliği bölümü/turizm rehberliği anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 43363 tr_TR
dc.identifier.startpage 676 tr_TR
dc.identifier.endpage 681 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster