Alternatif turizm çeşitleri ve kızılcahamam termal turizmi örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Çontu, Mehmet
dc.date.accessioned 2021-08-10T06:18:06Z
dc.date.available 2021-08-10T06:18:06Z
dc.date.issued 2006
dc.identifier.citation Çontu, Mehmet (2006). Alternatif Turizm Çeşitleri ve Kızılcahamam Termal Turizmi Örneği Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Bolu. tr_TR
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/4058
dc.description.abstract Bu araştırmanın amacı; alternatif turizm çeşitlerinin incelenmesi ve buna bağlı olarak Kızılcahamam’da faaliyet gösteren termal turizm işletmelerinde çalışanlar ile bu işletmeleri tercih eden müşterilerin, “hijyen”, “fiyat” ve “hizmet kalitesi” boyutlarındaki beklentilerinin karşılaştırılmasıdır. Ayrıca araştırma kapsamında çalışanların, çalıştıkları işletmelerin özellikleri ve işletmedeki görevleri; müşterilerin ise demografik özellikleri göz önüne alınarak, “hijyen”, “fiyat” ve “hizmet kalitesi” boyutlarına yaklaşımları açısından kendi aralarında farklılık gösterip göstermediği incelenmiştir. Araştırmada veri toplama tekniği olarak anket yöntemi kullanılmıştır. Çalışanlara ve müşterilere uygulanmak üzere iki ayrı anket formu düzenlenmiştir. Araştırmaya katılan termal turizm işletmelerinde çalışan üst ve orta düzey yöneticiler ile ekip elemanlarına toplam 115 anket formu dağıtılmış, geri dönen anketlerden 96 (%83,4) tanesi değerlendirmeye alınmıştır. Bu işletmeleri tercih eden müşterilere ise toplam 150 anket formu dağıtılmış ve geri dönen anketlerden 122 (%81,3) tanesi değerlendirmeye alınmıştır. Toplanan veriler SPSS 10,00 for Windows programında frequencies, independent Samples t-test ve one-way Anova yöntemleri kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda, Kızılcahamam’daki termal turizm işletmelerinde çalışanların, bu işletmeleri tercih eden müşterilere oranla “hijyen”, “fiyat” ve “hizmet kalitesi” boyutlarına genel anlamda daha olumlu bir bakış açısıyla yaklaştıkları tespit edilmiştir. Ayrıca grupların kendi içlerindeki farklılıklar incelendiğinde ise, çalışanların “hijyen”, “fiyat” ve “hizmet kalitesi” boyutlarında, müşterilerin ise “fiyat” boyutunda anlamlı farklılıklar gösterdiği belirlenmiştir. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Alternatif turizm tr_TR
dc.subject Termal turizm tr_TR
dc.subject Beklenti tr_TR
dc.subject Kızılcahamam tr_TR
dc.title Alternatif turizm çeşitleri ve kızılcahamam termal turizmi örneği tr_TR
dc.type masterThesis tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı tr_TR
dc.contributor.authorID 51330 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0001-9387-6308 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster