Hizmet aksaklıklarına yönelik e-şikayetlerin değerlendirilmesi: Kaz restoranları üzerine nitel bir araştırma

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Demirel, Nilgün
dc.contributor.author Büyükkuru, Meral
dc.date.accessioned 2021-06-28T09:21:31Z
dc.date.available 2021-06-28T09:21:31Z
dc.date.issued 2020-07
dc.identifier.isbn 978-605-254-265-1
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3236
dc.description.abstract Bu araştırmanın amacı Kars ilinde hizmet sunan kaz restoranlarına yönelik Tripadvisor’da yapılan e-şikâyetlerin, hangi tür hizmet aksaklığına ilişkin olduğunu ortaya çıkararak bu aksaklıklara yönelik telafi önerileri sunmaktır. Araştırmada nitel araştırma deseni olan fenomenolojik (betimsel fenomenoloji) desen kullanılmıştır. Kaz restoranlarının belirlenmesi için amaçlı örnekleme yönteminden olan ölçüt örnekleme yöntemi kullanılmıştır. Bu bağlamda araştırmanın amacına yönelik (e-şikâyet alan kaz restoranları) özelliklere sahip kaz restoranları seçilmiş ve e-şikâyetler incelenerek araştırma verileri elde edilmiştir. Toplamda 5 restoran ile ilgili 299 şikâyet belirlenmiş ve veri analiz stratejisi olarak içerik analizinden yararlanılmıştır. Araştırmanın bulgularını elde etmek amacıyla veriler MAXQDA (demo) vasıtasıyla analize tabi tutulmuştur. Veriler tümdengelimsel ve tümevarımsal yöntemlerin bir arada kullanılması ile analiz edilmiştir. Restoranların hizmet aksaklıklarına yönelik Tripadvisor’da yapılan yorumlar incelenerek ve hizmet aksaklığı literatürüne dayanarak temalar ve alt temalar açık ve kapalı kod sistemiyle belirlenmiştir. Bunun sonucunda yedi ana tema ve yirmi bir alt tema ortaya çıkmıştır. En sık tekrarlanan ana tema; yiyecek-içecek ile ilgili aksaklıklar, fiyat ile ilgili aksaklıklar ve personel ile ilgili aksaklıklar olarak tespit edilmiştir. En sık tekrarlanan alt temaların ise yüksek fiyat, lezzet ve yemek için uygunluk olduğu görülmüştür. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Detay Yayıncılık tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Hizmet aksaklığı tr_TR
dc.subject E-şikayetler tr_TR
dc.subject Kaz restoranı tr_TR
dc.title Hizmet aksaklıklarına yönelik e-şikayetlerin değerlendirilmesi: Kaz restoranları üzerine nitel bir araştırma tr_TR
dc.title.alternative The evaluation of e-complaints about service failures: a qualitative research on goose restaurants tr_TR
dc.type bookPart tr_TR
dc.relation.journal Gastronomi Turizminde Güncel Araştırmalar tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm rehberliği bölümü/turizm rehberliği anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 110587 tr_TR
dc.contributor.authorID 000-0002-1418-6411 tr_TR
dc.identifier.startpage 267 tr_TR
dc.identifier.endpage 278 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster