Başlık için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü koleksiyonu. listeleme

Başlık için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü koleksiyonu. listeleme

Sırala: Sıra: Sonuçlar:

  • Aksakallı Bayraktar, Zühal; İlhan, İbrahim (Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş., 2020-12)
    Hindistan mutfak kültürünün tarihsel gelişimi, Hindistan mutfak kültürüne özgü yiyecek ve içecekler, Hindistan mutfak kültüründe öğünler ve mutfak kültürü gelenekleri bu bölümün temel başlıklarını oluşturmaktadır.
  • Keskin, Emrah; Dönmez, Büşra; Dağ, Tuğba (Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferans, 2020)
    Anadolu coğrafyası, kucak açtığı birçok medeniyetle, kültürel farklılıklarıyla ve coğrafi çeşitliliğiyle önemli bir konuma sahiptir. Anadolu’nun sahip olduğu bu konum zengin mutfak kültürlerinin ortaya çıkmasında önemli ...
  • Şahin Perçin, Nilüfer; Mahmutoğulları, Duygu (2018)
    Hizmet sektörü gücünü insan kaynağından alan, insan kaynağına değer verdikçe var olan bir sektördür. Özellikle yüz yüze iletişimin yoğun şekilde yaşandığı turizm endüstrisinde işgören istihdamının fazla olması, otomasyon ...
  • Şahin Perçin, Nilüfer; Yiğit, Serkan (International journal of culture, tourism and hospitality research, 2021)
    Purpose – The purpose of this study is to examine and understand the experiences of tourists in the Turkish coffee houses in Istanbul, Turkey. Design/methodology/approach – In this study, a qualitative case study method ...
  • Kılıçhan, Reha; İlhan, İbrahim (2. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir, Türkiye, 2014-02-28)
    Geçmişten günümüze teknoloji, iletişim, ekonomi ve enformasyon alanındaki hızlı gelişmeler turizm sektörünü dünyanın en hızlı büyüyen sektörlerinden biri haline getirmiştir. Dünya Turizm Örgütü'nün 2020 Turizm Vizyonu’nda ...
  • Keskin, Emrah; Dağ, Tuğba (Journal of Ethnic Food, 2020-08-20)
    Cheese, which has a deep-rooted history, is a food product that reflects the cultural memory and history of communities, besides being a method of preserving milk. Cheese varieties differ according to the cultural structure ...
  • Akdoğan, Asuman; Kale, Emine (2017)
    Aim of the current study is to investigate the impact of internal factors in organisations regarded as important in developing innovation and creativity in hospitality companies on creative performance of employees and on ...
  • Kale, Emine (IGI Global, 2020)
    This chapter examines innovation and innovation management in the tourism industry. To this end, the chapter first defines innovation for businesses in the tourism industry and investigates the importance of innovation, ...
  • Çeltek, Evrim; İlhan, İbrahim (Routledge, Taylor and Francis Group, 2018-04)
    Innovation is one of the key issues that affects businesses competitiveness in tourism industry. The chapter, innovations in destination marketing, investigates current trends and prospects for innovations in destination ...
  • Güzel, Berrin; Şahin Perçin, Nilüfer (St. kliment ohridski university press, 2015)
  • Yönet Eren, Firdevs; Yılmaz, Hakan (Beta basım yayın dağıtım a. ş., 2020)
  • Şahin Perçin, Nilüfer; Aksaraylı, Mehmet; Günlü, Ebru (2010)
    Purpose – The aim of this paper is to identify the effects of job satisfaction on organizational commitment for managers in large-scale hotels in the Aegean region of Turkey and, in addition, to examine whether there is a ...
  • Şahin Perçin, Nilüfer; Yıldız, Onur Şevket (Nobel Akademik Yayıncılık, 2016)
  • İlhan, İbrahim (Erciyes Üniversitesi Matbaası, Kayseri, 1999-06)
    Kapadokya’nın ve Kapadokya turizm bölgesinin sınırları neresidir? Turizm gelişiminin yönetiminde gelişim bölgesinin sınırlarının belirlenmesi niçin önemlidir? Turizm bölgesi nasıl belirlenir? Tebliğ, bu sorulara cevap ...
  • Buyruk, Lütfi (Nevşehir Üniversitesi Yayınları, 2012-04)
    Tarihi ve doğal çevreyle uyumlu ve çevreye zarar vermeden inşa edilen ya da eski ev ve benzeri yapıların restore edilmesi suretiyle turizme kazandırılan tesis türüne örnek olan butik oteller; günümüzde özellikle üst gelir ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Özgül Katlav, Eda; Tuna, Muharrem (2019-09-23)
    Bu çalışmada, Türkiye’de bağcılık için önemli merkezlerden biri olan Kapadokya’da bağcılığın mevcut durumu ortaya konularak, üzümlerden elde edilen yöresel ürünlerin gastronomi turizmi kapsamında nasıl değerlendirilebileceği ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Özgül Katlav, Eda; Tuna, Muharrem (2018-10-17)
    Bu çalışmada, Türkiye’de bağcılık için önemli merkezlerden biri olan Kapadokya’da bağcılığın mevcut durumu ortaya konularak, üzümlerden elde edilen yöresel ürünlerin gastronomi turizmi kapsamında nasıl değerlendirilebileceği ...
  • Buyruk, Lütfi; Özen, İbrahim Akın; Aydemir, Durmuş Ali (Detay Yayıncılık, 2020-06)
    Çeşitli amaçlarla sürekli yaşadıkları yerden uzaklaşıp yeni yerler görmek, dinlenmek, eğlenmek, yemek-içmek gibi etkinliklere katılan turistlerin en büyük beklentilerinden birisi, gittikleri destinasyonlarda geçirecekleri ...
  • Yorgancı, Bülent; Buyruk, Lütfi (Nevşehir HBV Üniversitesi, Turizm Fakültesi, 2019-12)
    Gastronomi, ziyaretçilerin özel ilgi alanlarından biridir. Ziyaret edilen destinasyonun kültüründen beslenerek oluşur ve yerele özgüdür. Günümüzde ziyaretçiler gittikleri bölgelerin mutfak kültürünü merak etmekte ve hatta ...