Başlık için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü listeleme

Başlık için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü listeleme

Sırala: Sıra: Sonuçlar:

  • Şahin Perçin, Nilüfer; Keskin, Emrah; Örgün, Emrah; Erol, Günay (IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, 2019)
    Kapadokya’nın merkezi konumunda bulunan Nevşehir, hem turistik hem de kültürel değerler açısından oldukça önemli bir bölgede bulunmaktadır. Nevşehir tarihi geçmişi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır ve aynı ...
  • Özgener, Şevki; Biçkes, Durdu Mehmet; İlhan, İbrahim; Ulu, Seher (Dora Basım-Yayın Dağıtım Ltd. Şti. Bursa, 2020)
    Bu bölümde etik ve girişimcilik ilişkisi, girişimcilerin etik açıdan özellikleri, girişimcilikte etik yaklaşımlar, girişimciler ve etik karar verme, girişimcilerin etik açısından şüpheli davranışları, girişimcinin sergilediği ...
  • İlhan, İbrahim (Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 2000-06)
    Editöre Mektup kısmında “Güneydoğu Anadolu Projesinde GAP Turizmin Çeşitlendirilmesi Üzerine” başlıklı makale değerlendirilerek, katkı sunulmaktadır.
  • Çolakoğlu, Savaş; Keskin, Emrah; Örgün, Emrah (3. Turizm Şurası, 2017)
    Değişken özellikteki tüketici talep ve beklentilerine ayak uydurmak zorunda olan turizm sektörü, her geçen gün yeni faaliyet ve uygulamalar ile kendisinden beklenilen hizmetleri sağlamaya çalışmaktadır. Son yıllarda yapılan ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Ceyhun Sezgin, Aybuke; Kül Avan, Sevim (2019-12-20)
    Bu çalışmanın amacı; paketli dondurmaların ambalaj etiket bilgilerinde yer alan katkı maddelerinden özellikle kıvam verici özellikte olan guar gamın bulunma durumunu ürün bazında incelemek ve kullanımına ilişkin mevcut ...
  • Keskin, Emrah; Çetinkaya Ferhat, Fatih (Detay Yayıncılık, 2018)
  • Keskin, Emrah; Koçak, İsmail; Çontu, Mehmet (2. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, 2012)
    Çalışma Hacıbektaş ilçesinin inanç turizmi potansiyelini araştırmayı amaçlamaktadır. Bu amaca ulaşmak için 2012 yılında inanç turizmi açısından değeri olan yerlerde alan çalışması ve gözlemler yapılmıştır. Bu alanlarda ...
  • Kale, Emine; Tınkılıç, Nuran (2015)
    Bu çalışma Nevşehir Devlet Hastanesinde görev yapmakta olan çalışanların örgütsel çatışmalarının sebeplerinin ortaya çıkarılması ve çatışmayı azaltacak ya da yararlı hale getirecek çözüm önerilerinin belirlenmesi amacını ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Ceyhun Sezgin, Aybuke (Billur Yayınevi ve Basımevi, 2018)
  • Keskin, Emrah; Sezen, Nevres (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, 2021-10-28)
    Beslenme, yaşamsal faaliyetlerin devamlılığı için zorunlu bir davranışsal ihtiyaçtır. Modern dünyada yiyeceklere erişimde yaşanan refah, insanların beslenme davranışlarının çeşitlenmesini sağlamıştır. Beslenme davranışlarındaki ...
  • Kale, Emine; Çiçek, Ülkü (2015)
    AMAÇ: Bu çalışmanın temel amacı, hemşirelerin kendi mesleklerine ilişkin algılarını, metaforlar aracılığıyla ortaya çıkarmaya çalışmaktır. Araştırma tanımlayıcı bir çalışma niteliğindedir. YÖNTEM: Araştırmanın evrenini ...
  • Aksakallı Bayraktar, Zühal; İlhan, İbrahim (Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş., 2020-12)
    Hindistan mutfak kültürünün tarihsel gelişimi, Hindistan mutfak kültürüne özgü yiyecek ve içecekler, Hindistan mutfak kültüründe öğünler ve mutfak kültürü gelenekleri bu bölümün temel başlıklarını oluşturmaktadır.
  • Keskin, Emrah; Dönmez, Büşra; Dağ, Tuğba (Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferans, 2020)
    Anadolu coğrafyası, kucak açtığı birçok medeniyetle, kültürel farklılıklarıyla ve coğrafi çeşitliliğiyle önemli bir konuma sahiptir. Anadolu’nun sahip olduğu bu konum zengin mutfak kültürlerinin ortaya çıkmasında önemli ...
  • Şahin Perçin, Nilüfer; Mahmutoğulları, Duygu (2018)
    Hizmet sektörü gücünü insan kaynağından alan, insan kaynağına değer verdikçe var olan bir sektördür. Özellikle yüz yüze iletişimin yoğun şekilde yaşandığı turizm endüstrisinde işgören istihdamının fazla olması, otomasyon ...
  • Şahin Perçin, Nilüfer; Yiğit, Serkan (International journal of culture, tourism and hospitality research, 2021)
    Purpose – The purpose of this study is to examine and understand the experiences of tourists in the Turkish coffee houses in Istanbul, Turkey. Design/methodology/approach – In this study, a qualitative case study method ...
  • Kılıçhan, Reha; İlhan, İbrahim (2. Ulusal Deniz Turizmi Sempozyumu, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir, Türkiye, 2014-02-28)
    Geçmişten günümüze teknoloji, iletişim, ekonomi ve enformasyon alanındaki hızlı gelişmeler turizm sektörünü dünyanın en hızlı büyüyen sektörlerinden biri haline getirmiştir. Dünya Turizm Örgütü'nün 2020 Turizm Vizyonu’nda ...
  • Keskin, Emrah; Dağ, Tuğba (Journal of Ethnic Food, 2020-08-20)
    Cheese, which has a deep-rooted history, is a food product that reflects the cultural memory and history of communities, besides being a method of preserving milk. Cheese varieties differ according to the cultural structure ...
  • Akdoğan, Asuman; Kale, Emine (2017)
    Aim of the current study is to investigate the impact of internal factors in organisations regarded as important in developing innovation and creativity in hospitality companies on creative performance of employees and on ...
  • Kale, Emine (IGI Global, 2020)
    This chapter examines innovation and innovation management in the tourism industry. To this end, the chapter first defines innovation for businesses in the tourism industry and investigates the importance of innovation, ...
  • Çeltek, Evrim; İlhan, İbrahim (Routledge, Taylor and Francis Group, 2018-04)
    Innovation is one of the key issues that affects businesses competitiveness in tourism industry. The chapter, innovations in destination marketing, investigates current trends and prospects for innovations in destination ...