Gastronomi turizmi açısından Mersin yöresi mutfak kültürünün sürdürülebilirliği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Yönet Eren, Firdevs
dc.contributor.author Ceyhun Sezgin, Aybuke
dc.date.accessioned 2021-09-09T07:34:26Z
dc.date.available 2021-09-09T07:34:26Z
dc.date.issued 2017-12-29
dc.identifier.isbn 978-605-4697-14-4
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/4693
dc.description.abstract Yörelerin yeme ve içme kültürleri çeşitli faktörlerden etkilenerek geçmişte ortaya çıkmış ve insanların etkisiyle değişime uğrayarak günümüze kadar var olmaya çalışmıştır. Bir bölge ya da yörenin yiyecek içecek kültürünün zengin olması mutfak kültürünün sürdürülebilirliğini sağlaması açısından yeterli değildir. Toplumlara ait yeme içme kültürünün sürdürülebilirliği var olan kaynakların ve değerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarımı ile sağlanabilmektedir. Zengin yöresel yiyecek ve içecek çeşitliliğini mutfak kültüründe barındıran Mersin yöresi, geçmişten günümüze kadar bölge ve ülke mutfak kültürüne olumlu katkılar sağlamıştır. Bu çalışmada doğal güzellikleri ile turizm açısından önemli bir yöre olan Mersin’nin mutfak kültürü incelenerek yöreye ait yemeklerle ilgili örneklere yer verilmiştir. Ayrıca çalışmada yörenin mutfak kültürü detaylandırılarak sürdürülebilirliğinin sağlanmasına ilişkin öneriler sunulmuş ve Mersin mutfağında yer alan cezerye, kerebiç, tantuni, batırık, içli köfte ve sıkma gibi yöresel lezzetlerin fotoğrafları, hazırlanışları ve sunum şekilleri hakkında bilgi verilmiştir. Bu çalışmanın ileride yapılacak olan benzer çalışmalara ışık tutarak katkı sağlayacağı düşünülmektedir. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Gastronomi turizmi tr_TR
dc.subject Mersin mutfağı tr_TR
dc.subject Sürdürülebilir turizm tr_TR
dc.title Gastronomi turizmi açısından Mersin yöresi mutfak kültürünün sürdürülebilirliği tr_TR
dc.title.alternative Mersin regional kitchen culture sustainability in terms of gastronomy tourism tr_TR
dc.type conferenceObject tr_TR
dc.relation.journal 1 st International Sustainable Tourism Congress tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tr_TR
dc.contributor.authorID 261865 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0001-8912-0786 tr_TR
dc.identifier.startpage 161 tr_TR
dc.identifier.endpage 170 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster