Konu "Beslenme" için Turizm Fakültesi/Tourism Faculty listeleme

Konu "Beslenme" için Turizm Fakültesi/Tourism Faculty listeleme

Sırala: Sıra: Sonuçlar:

  • Ardıç Yetiş, Şule; Keskin, Emrah (Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 2021)
    Günümüzde insanların evde yemek pişirmediklerinde veya arkadaş toplantıları ve iş görüşmelerinde yiyecek-içecek işletmelerini tercih ettikleri görülmektedir. Bu nedenle yiyecekiçecek işletmelerinde yapılan üretimin insan ...
  • Keskin, Emrah; Aksoy, Mustafa; Örgün, Emrah (I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends, and Indicators, 2015)
    Ayur-Veda yaklaşık olarak 5000 yıl öncesine dayanan ve Hindistan’da ortaya çıkmış bir tıp sistemi olarak ifade edilmektedir. Ayur-Veda sistemi günümüzde dünya sağlık örgütü tarafından da tanınmaya başlamış bir sistemdir. ...
  • Parlak, Kader; Yalınız, Fatma (International Gastronomy Tourism Studies Congress- Kocaeli University, 2018-09-20)
    Vejetaryen beslenme mutfak gelişim ve değişimleri içerisinde kendine oldukça büyük bir yeredinmiştir. Ortaya çıktığı günden bu güne kadar bu beslenme tarzını seçenlerin sayısı hızlaartmıştır. Bu nedenle insanlar seyahatlerine ...
  • Aydın, Şule; Eren, Duygu; Yiğit, Serkan (2019)
    Beslenme olgusu insanlar için vazgeçemeyecekleri derecede önemli olan bir konudur. Hayatın devam edebilmesi için insanların beslenmesi gerekmektedir. İnsanların beslenme tarzlarını tercih ettikleri yiyecekler oluşturmaktadır. ...
  • Keskin, Emrah; Sezen, Nevres (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, 2021-10-28)
    Beslenme, yaşamsal faaliyetlerin devamlılığı için zorunlu bir davranışsal ihtiyaçtır. Modern dünyada yiyeceklere erişimde yaşanan refah, insanların beslenme davranışlarının çeşitlenmesini sağlamıştır. Beslenme davranışlarındaki ...