Başlık için Turizm Fakültesi/Tourism Faculty listeleme

Başlık için Turizm Fakültesi/Tourism Faculty listeleme

Sırala: Sıra: Sonuçlar:

  • Büyükkuru, Meral; Çokal, Zeynep (2018-11-30)
    Gün geçtikçe artan rekabet ortamında geleneksel pazarlama yöntemleri yetersiz kalmaktadır. Artık tüketici çok fazla ürüne, bilgiye hızlı bir şekilde ulaşabilmektedir. Bu nedenle tüketicinin karar verirken neyi önemsediği, ...
  • Dursun, Meral; Arık Yüksel, Tuğba (Detay Yayıncılık, 2017)
    Konaklama endüstrisi sektörünün değişen dünya ve değişen tüketici tercihleri doğrultusunda bir değişim içinde bulunduğu görülmektedir. Son yıllarda bu değişime bağlı olarak ortaya çıkan ve hızla büyüyen butik otel sektörü ...
  • İlhan, İbrahim (Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 2000-06)
    Editöre Mektup kısmında “Güneydoğu Anadolu Projesinde GAP Turizmin Çeşitlendirilmesi Üzerine” başlıklı makale değerlendirilerek, katkı sunulmaktadır.
  • Çolakoğlu, Savaş; Keskin, Emrah; Örgün, Emrah (3. Turizm Şurası, 2017)
    Değişken özellikteki tüketici talep ve beklentilerine ayak uydurmak zorunda olan turizm sektörü, her geçen gün yeni faaliyet ve uygulamalar ile kendisinden beklenilen hizmetleri sağlamaya çalışmaktadır. Son yıllarda yapılan ...
  • Pektaş, Fatih; Can, Mehmet; Acar, Yusuf; Eşitti, Bekir; Çullu Kaygısız, Neşe; Ardıç Yetiş, Şule (2014)
    Kapadokya, eşsiz doğal ve kültürel yapısı ile ülkemizin önemli turizm bölgelerinden birisi haline gelmiş ve son yıllarda turizmden aldığı payı büyük oranda arttırmıştır. Kapadokya bölgesinin Aksaray kısmında yer alan ve ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Ceyhun Sezgin, Aybuke; Kül Avan, Sevim (2019-12-20)
    Bu çalışmanın amacı; paketli dondurmaların ambalaj etiket bilgilerinde yer alan katkı maddelerinden özellikle kıvam verici özellikte olan guar gamın bulunma durumunu ürün bazında incelemek ve kullanımına ilişkin mevcut ...
  • Keskin, Emrah; Çetinkaya Ferhat, Fatih (Detay Yayıncılık, 2018)
  • Keskin, Emrah; Koçak, İsmail; Çontu, Mehmet (2. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, 2012)
    Çalışma Hacıbektaş ilçesinin inanç turizmi potansiyelini araştırmayı amaçlamaktadır. Bu amaca ulaşmak için 2012 yılında inanç turizmi açısından değeri olan yerlerde alan çalışması ve gözlemler yapılmıştır. Bu alanlarda ...
  • Aydemir, Burhan; Dalkılıç Yılmaz, Filiz; Oflaz, Musa (St. Kliment Ohridski University Press, 2015-01)
  • Belber, Burcu Gülsevil; Kale, Emine (Ijoess, 2017-12)
    Halkla ilişkiler; kurumla hedef kitlesi arasında çeşitli araç ve yöntemlerle iletişim kurmaya, toplumda kuruma yönelik güven oluşturmaya ve olumlu bir tutum meydana getirmeye çalışmaktadır. İşletmelerin başta üniversiteler ...
  • Özen, İbrahim Akın (LAP Lambert Academic Publishing, 2018-04-10)
    Günümüzde her yaştaki insanın, teknolojiye daha çok ilgi göstermelerinin, hayatın her alanında teknolojiden daha çok faydalanmalarının nedenlerinden biride insan bilgisayar etkileşimi alanındaki gelişmelerdir. İnsan ...
  • Eren, Duygu; Özen, İbrahim Akın (2013)
    İletişim ve teknolojide yaşanan hızlı değişim hayatımızı önemli ölçüde etkilemektedir. Söz konusu teknolojik gelişmeler geleneksel eğitim anlayışını da değiştirmektedir. Eğitimde etkin olarak kullanılan teknolojilerden ...
  • Dilek, Sebahattin Emre; Çoban, Ömer; Harman, Serhat (2017-06)
    Bir destinasyonda turizmin planlı ve sürdürülebilir gelişimi sürecinde yerel halkın turizme yönelik tutumunun belirlenmesi son derece önemlidir. Bu bağlamda, Hasankeyf halkının turizme yönelik tutumunu belirlemek çalışmanın ...
  • Özkan, Azzem; Özşahin Koç, Filiz; Çidem, İbrahim (Selçuk üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi sosyal ve ekonomik araştırmalar dergisi, 2013-10-01)
    Teknolojide hızlı değişmelerin ve küreselleşmenin yaşandığı günümüzde işletmelerin gereksinimleri de etkilenmiştir. Klasik üretim faktörleri arasında yer alamayan bilgi, günümüzde işletmelere rekabette katkı sağlayan önemli ...
  • Kale, Emine; Tınkılıç, Nuran (2015)
    Bu çalışma Nevşehir Devlet Hastanesinde görev yapmakta olan çalışanların örgütsel çatışmalarının sebeplerinin ortaya çıkarılması ve çatışmayı azaltacak ya da yararlı hale getirecek çözüm önerilerinin belirlenmesi amacını ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Ceyhun Sezgin, Aybuke (Billur Yayınevi ve Basımevi, 2018)
  • Keskin, Emrah; Sezen, Nevres (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, 2021-10-28)
    Beslenme, yaşamsal faaliyetlerin devamlılığı için zorunlu bir davranışsal ihtiyaçtır. Modern dünyada yiyeceklere erişimde yaşanan refah, insanların beslenme davranışlarının çeşitlenmesini sağlamıştır. Beslenme davranışlarındaki ...
  • Kale, Emine; Çiçek, Ülkü (2015)
    AMAÇ: Bu çalışmanın temel amacı, hemşirelerin kendi mesleklerine ilişkin algılarını, metaforlar aracılığıyla ortaya çıkarmaya çalışmaktır. Araştırma tanımlayıcı bir çalışma niteliğindedir. YÖNTEM: Araştırmanın evrenini ...
  • Aksakallı Bayraktar, Zühal; İlhan, İbrahim (Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş., 2020-12)
    Hindistan mutfak kültürünün tarihsel gelişimi, Hindistan mutfak kültürüne özgü yiyecek ve içecekler, Hindistan mutfak kültüründe öğünler ve mutfak kültürü gelenekleri bu bölümün temel başlıklarını oluşturmaktadır.
  • Keskin, Emrah; Dönmez, Büşra; Dağ, Tuğba (Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferans, 2020)
    Anadolu coğrafyası, kucak açtığı birçok medeniyetle, kültürel farklılıklarıyla ve coğrafi çeşitliliğiyle önemli bir konuma sahiptir. Anadolu’nun sahip olduğu bu konum zengin mutfak kültürlerinin ortaya çıkmasında önemli ...