Başlık için Turizm Fakültesi/Tourism Faculty listeleme

Başlık için Turizm Fakültesi/Tourism Faculty listeleme

Sırala: Sıra: Sonuçlar:

  • Özen, İbrahim Akın; Güneren, Ebru; Akpınar, Arif (Rosa dos Ventos -Turismo e Hospitalidade, 2023)
    This study aims to examine the reviews of guests who had Airbnb experience in Mexico City, Athens, and Tokyo in terms of host-guest interaction. In this way, we intend to interpret guest's experience, satisfaction, ...
  • Atsız, Ozan; Çifçi, İbrahim; Rasoolimanesh, S Mostafa (Routledge, 2022-02-20)
    This study aims to explore and ascertain the components of meal-sharing experiences with local foods of international travellers. This study offers insights into the factors influencing local food tourists’ evaluation of ...
  • Atsız, Ozan (GLOSERV, 2021-05-11)
    The tours offered in the sharing economy platforms have been used by travelers in the destination. However, no research examines their experiences and families’ experiences in the local guided tours. In response to this ...
  • Atsız, Ozan; Çifçi, İbrahim (Routledge, 2022-03-19)
    Despite the popularity of entrepreneurship in tourism and hospitality and the increasing usage of meal-sharing economy platforms by locals, there is no research combining both in the extant literature. This research ...
  • Beyaz Kömürcü, Gizem; Boz, Mustafa; Aydın Tükeltürk, Şule (2014)
    In today’s world, alternative tourism activities and tourism product diversification started to gain more importance due to the increase in the number of people participating in tourism and the change in the demands and ...
  • Buyruk, Lütfi; Zaro, Serkan (Beta, 2020-12)
    Filipinler, resmi adıyla Filipinler Cumhuriyeti, Pasifik Okyanusu'nun batısında konumlanan bir Güneydoğu Asya ülkesidir...Filipin mutfağı, Filipin takımadalarında bulunan yüzden fazla farklı etnik grubun mutfak kültürlerinin ...
  • Dursun, Meral; Büyükkuru, Meral (Detay Yayıncılık, 2018)
  • Dursun, Meral; Büyükkuru, Meral (Detay Yayıncılık, 2018-10)
  • Aydın Tükeltürk, Şule; Çiftçi, Abuzer (2017)
    Geleneksel finans teorileri, etkin piyasalar hipotezini ve finansal yatırımcıların rasyonel davrandıkları tezini savunmaktadır. Yatırımcıların, finansal yatırım kararlarını beklenen fayda teorisine göre gerçekleştirdiklerine ...
  • Çoban, Ömer (CABI Publishing, 2015)
  • Güneren, Ebru (Detay Yayıncılık, 2020)
    Sanatkâr Ellerin Çamurla Dansı: Galip Körükçü “Chez Galip” Ebru Güneren Özdemir GİRİŞ Çekirdek Kapadokya olarak da tanımlan bölgenin en güzel ilçelerinden Avanos’ta geçen çocukluğumun en etkileyici karakterlerinden ...
  • Keskin, Emrah; Sezen, Nevres (Gastroia: Journal of gastronomy and travel research, 2021-07-15)
    Endüstri 4.0, dördüncü sanayi devrimidir. Turizm 4.0, ise akıllı turizmdir. Gastronomi 4.0, yiyecek-içecek sektöründe görülen yenilikçi teknolojik gelişmeler olarak ifade edilmektedir. 4.0’ın geliştirilmesi ve hayata ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Ceyhun Sezgin, Aybuke (Possibilities of use transglutaminase enzyme in field of gastronomy, 2018-05-20)
    Yiyecek ve içecek üretiminde yeni teknolojik gelişmelerin ortaya çıkması, ürünlerin fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerini istenilen yönde değiştirilebilmesine imkân sağlayan işlem yardımcı maddelerinin kullanımını ...
  • Aktaş, Ferzan; Çetiner, Hakan; Keskin, Emrah (Abant Sosyal Bilimler Dergisi, 2022-07-31)
    Sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle birlikte aktif olarak bilgi paylaşımlarının yapıldığı, geniş kitlelere ulaşmakta aracı rol üstlenen web sayfalarının (blogların) kullanımı hızla artmıştır. Özellikle görselliğin ...
  • Eren, Duygu; Erdoğan, Taner (2019)
    Gastronomi ile ilgili yapılmış olan tanımlara bakıldığında Gastronomi için, iyi yemeğe olan düşkünlük veya iyi yemek sanatı, yemeği bilme anlama ve yemek bilimi gibi tanımlamalar yapmak mümkündür. Diğer yandan beslenme, ...
  • Keskin, Emrah (Çizgi Kitabevi, 2021)
  • Keskin, Emrah; Örgün, Emrah; Akbulut, Burcu (Journal of Gastronomy and Tourism Studies, 2017)
    Son yıllarda gerek dünyada gerekse ülkemizde gastronomi alanında yapılan çalışmaların arttığı görülmektedir. Türkiye’de gastronomi bölümlerinin varlığı ve literatürde sıkça yer alması gastronomi kavramını derinlemesine ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Şahin Perçin, Nilüfer (Detay Yayıncılık, 2021)
  • Şahin Perçin, Nilüfer; Yönet Eren, Firdevs (Detay Yayıncılık, 2021)
  • Uçuk, Ceyhun; İlhan, İbrahim (İstanbul Aydın Üniversitesi, 2021-01)
    Estetik, toplumun ve insanın hemen her yapı taşına nüfuz etmiştir. İnsanın en temel ihtiyaçlarından biri olan yeme-içme ile ilişkilendirildiğinde mevcut durumun oldukça tartışmalı olduğu görülmektedir. “İnsanın güzellik ...