Mardin ilinin gastronomi turizmi potansiyelinin değerlendirilmesi: SWOT analizi örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Bozkurt, İrem
dc.contributor.author Yıldırım, Enes
dc.contributor.author Dağ, Tuğba
dc.date.accessioned 2021-07-05T12:40:34Z
dc.date.available 2021-07-05T12:40:34Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation Bozkurt, İ., Yıldırım, E., & Dağ, T. (2019). Mardin İlinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Değerlendirilmesi SWOT Analizi Örneği. Presented at the 20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir. tr_TR
dc.identifier.isbn 978-975-06-3632-5
dc.identifier.uri https://utk20.anadolu.edu.tr/sites/utk20.anadolu.edu.tr/files/files/1_BOLUM_2.pdf
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3532
dc.description.abstract Bu çalışma Mardin ilinin gastronomi turizmi potansiyeli kapsamında SWOT analizi ile değerlendirilmesine yöneliktir. Çalışmanın amacı, Mardin’in sahip olduğu binlerce yıllık kozmopolit geçmişinin getirdiği mutfak kültürünü ortaya koymak ve gastronomik alanda değerlendirmektir. Çalışma kapsamında gerekli literatür taraması sonucunda ikincil veriler elde edilirken çalışmanın sadece literatür taraması ile sınırlı kalmaması ve şehrin mutfak kültürü ile gastronomi turizmi potansiyeline yönelik farklı bilgilere ulaşmak adına konu ile ilgili daha derin bilgilere sahip olduğu düşünülen Mardin Aşçılar ve Pastacılar Derneği başkanı, Mardin Otelciler Derneği başkanı ve Mardin Gastronomi Mutfak Sanatı ve Atölyesi’nin aşçıbaşısı ile yarı yapılandırılmış görüşme sonucunda birincil veriler elde edilmiştir. Elde edilen birincil ve ikincil veriler kapsamında SWOT analizi değerlendirilmesi yapılmıştır. Ulaşılan bulgular neticesinde de Mardin’in zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğu ancak gastronomik açıdan ön plana çıkarılmasında gerekli girişim ve çalışmaların yapılmadığı sonucuna varılmıştır. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Mardin tr_TR
dc.subject Gastronomi turizmi tr_TR
dc.subject SWOT analizi tr_TR
dc.title Mardin ilinin gastronomi turizmi potansiyelinin değerlendirilmesi: SWOT analizi örneği tr_TR
dc.type conferenceObject tr_TR
dc.relation.journal 20. Ulusal Turizm Kongresi tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr. tr_TR
dc.contributor.authorID 273210 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0002-5977-2123 tr_TR
dc.identifier.startpage 339 tr_TR
dc.identifier.endpage 346 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster