Gastronomi eğitimi alan öğrencilerin beslenme alışkanlıkları üzerine Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde bir araştırma

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Eren, Duygu
dc.contributor.author Erdoğan, Taner
dc.date.accessioned 2021-07-02T07:15:24Z
dc.date.available 2021-07-02T07:15:24Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation ERDOĞAN, T., & EREN, D. (2019). GASTRONOMİ EĞİTİMİ ALAN ÖĞRENCİLERİN BESLENME ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİNDE BİR ARAŞTIRMA. Presented at the UGTAK – International Gastronomy Tourism Studies Congress, Nevşehir. tr_TR
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3470
dc.description.abstract Gastronomi ile ilgili yapılmış olan tanımlara bakıldığında Gastronomi için, iyi yemeğe olan düşkünlük veya iyi yemek sanatı, yemeği bilme anlama ve yemek bilimi gibi tanımlamalar yapmak mümkündür. Diğer yandan beslenme, tüm canlılar için yaşamın vazgeçilmez bir gerekliliğidir ve hayati bir öneme sahiptir. Küreselleşmenin ve kent hayatının etkilerini yoğun olara k gördüğümüz günümüzde ev dışında yemek talebinin sosyalleşme veya iş hayatının gerekliliği gibi nedenlerle arttığı görülmektedir. Bu talebin karşılanması için yiyeceklerin üretiminde görev alan mutfak çalışanlarının eğitilmesi sağlıklı bir toplum için gereklidir. Meslek seçimlerini, insanları sağlıklı ve standartlara uygun olarak nasıl beslemesi gerektiğini bilen kişiler olmaktan yana kullanmış ve bu alanda üniversite eğitimi alan öğrencilerin beslenme alışkanlıklarının ne düzeyde olduğunun belirlenmesi geleceğin aşçılarının profilinin çizilmesi için önemlidir. Bu çalışmanın amacı mutfaklarda üretim yapmak veya üretimden sorumlu yöneticiler olabilmek için yükseköğrenim gören gastronomi öğrencilerinin beslenme alışkanlıklarını tespit etmektir. Bu amaçla yapılan literatür taraması sonrasında Arslan tarafından geliştirilip beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesinde kullanılan dokuz soruluk puanlama yönteminden yararlanılmıştır tr_TR
dc.description.abstract When looking at the definitions made about gastronomy, it is possible to make definitions for gastronomy such as indulging in good food or the art of good food, understanding of eating and understanding of food. On the other hand, nutrition is an indispensable necessity of life for all living things and is vital. It is seen that the demand for food outside the home has increased due to the necessity of socialization or business life. To meet this demand, the training of kitchen workers involved in the production of food is essential for a healthy society. It is important to determine the level of nutritional habits of the students who have used their professional choices in favor of being healthy and know how to feed people according to the standards and it is important to profile the future cooks. This study aims to determine the nutritional habits of gastronomy students in higher education to make production in kitchens or to be managers in charge of production. For this purpose, a nine-point scoring method, which was developed by Arslan and used in the assessment of nutritional habits, was utilized. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Gastronomi tr_TR
dc.subject Nevşehir tr_TR
dc.subject Gastronomy tr_TR
dc.subject Gastronomi eğitimi tr_TR
dc.subject Beslenme alışkanlıkları tr_TR
dc.subject Gastronomy education tr_TR
dc.subject Nutrition habits tr_TR
dc.title Gastronomi eğitimi alan öğrencilerin beslenme alışkanlıkları üzerine Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde bir araştırma tr_TR
dc.title.alternative Study in Nevşehir Hacı Bektaş Veli Univeristy on the nutrition habits of students ın gastronomy educatıon tr_TR
dc.type conferenceObject tr_TR
dc.relation.journal UGTAK – International Gastronomy Tourism Studies Congress tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm işletmeciliği bölümü/turizm işletmeciliği anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0002-9959-9521 tr_TR
dc.contributor.authorID 58873 tr_TR
dc.contributor.authorID 196403 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster