Otel işletmelerinde işgörenlerin olumlu sosyal davranışlarının hizmet kalitesi üzerine etkisi Nevşehir örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Eren, Duygu
dc.contributor.author Çullu Kaygısız, Neşe
dc.date.accessioned 2021-07-02T06:46:58Z
dc.date.available 2021-07-02T06:46:58Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.citation EREN, D., & KAYGISIZ, N. (2013). Otel işletmelerinde işgörenlerin olumlu sosyal davranışlarının hizmet kalitesi üzerine etkisi: Nevşehir örneği. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 25(2), 202-210. tr_TR
dc.identifier.issn 1300-4220
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3453
dc.description.abstract Bu çalışmanın amacı, otel çalışanlarının olumlu sosyal davranış düzeylerini belirlemek ve otel işletmelerinde çalışan işgörenlerin olumlu sosyal davranışlarının hizmet kalitesi üzerindeki etkisini ortaya koymaktır. Bu amaçla otel işletmelerinde olumlu sosyal davranışların hizmet kalitesi üzerindeki etkisini belirlemek için bir model önerilmiş ve bu model çoklu regresyon analizi ile test edilmiştir. Otel işletmelerinde çalışan işgörenlerin olumlu sosyal davranışlarını ve hizmet kalitesini ölçmek için daha önce geliştirilen ölçekler kullanılmıştır. Örnekleme yöntemi olarak yargısal örnekleme yöntemi tercih edilmiş ve alan araştırması kapsamına Nevşehir ilindeki dört ve beş yıldızlı otel çalışanları dahil edilmiştir. Veriler, dört ve beş yıldızlı otel işletmelerinde çalışan işgörenlere uygulanan anket tekniği ile toplanmıştır. Araştırma sonucunda otel işletmelerinde çalışan işgörenlerin olumlu sosyal davranışlarının yüksek olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, olumlu sosyal davranışların hizmet kalitesi üzerinde belirleyici bir etkisi olduğu ortaya çıkmıştır. tr_TR
dc.description.abstract The purpose of this study is to determine the level of prosocial behaviors of hotel employees and to investigate the impact of prosocial behaviors of hotel employees on service quality. In line with the purpose of the study, a causal model consisting of prosocial behavior as independent variable and service quality as dependent variable was offered and the model was tested with multiple regression analysis. Previously developed scales were employed in order to measure prosocial behaviors and service quality. Purposive sampling was used and four and five star hotels’ employees in Nevşehir were included in the field research. Data were gathered from hotel employees with the help of a questionnaire. As a result of the research hotel business employees’ prosocial behaviors were found to be high. In addition, prosocial behaviors were found to have a decisive impact on the service quality. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.relation.isversionof 10.17123/atad.vol25iss229225 tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Olumlu sosyal davranışla tr_TR
dc.subject İşgörenler tr_TR
dc.subject Nevşehir tr_TR
dc.subject Prosocial behaviors tr_TR
dc.subject employees tr_TR
dc.subject Nevşehir tr_TR
dc.subject Hizmet kalitesi tr_TR
dc.subject Otel işletmeleri tr_TR
dc.subject Service quality tr_TR
dc.subject Employees tr_TR
dc.subject Hotel businesses tr_TR
dc.title Otel işletmelerinde işgörenlerin olumlu sosyal davranışlarının hizmet kalitesi üzerine etkisi Nevşehir örneği tr_TR
dc.title.alternative The impact of prosocial behaviors of employees on service quality in hotel businesses: case of Nevşehir tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm işletmeciliği bölümü/turizm işletmeciliği anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 58873 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0002-9959-9521 tr_TR
dc.contributor.authorID 53661 tr_TR
dc.identifier.volume 25 tr_TR
dc.identifier.issue 2 tr_TR
dc.identifier.startpage 202 tr_TR
dc.identifier.endpage 210 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster