Destinasyon markalaşma sürecinde yöresel mutfağın rolü Nevşehir örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Aslan, Zeynep
dc.contributor.author Güneren, Ebru
dc.contributor.author Çoban, Gamze
dc.date.accessioned 2021-06-29T12:15:40Z
dc.date.available 2021-06-29T12:15:40Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.issn 2147-8775
dc.identifier.uri https://www.jotags.org/Articles/2014_vol2_issue4/2014_vol2_issue4_article1.pdf
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3290
dc.description.abstract Mutfak kültürünün bir destinasyonun ya da ülkenin en önemli miraslarından biri olduğu yeni yeni fark edilmektedir. Doğal güzellik ve kültürel çekicilik açısından zengin bir yapıya sahip olan Nevşehir de kendine has zengin bir mutfağı bünyesinde barındırmaktadır. Bu bağlamda mevcut çalışma ile İç Anadolu kültürünün zenginliğini yansıtan yönü ile Nevşehir mutfağının turizm hareketinde bir çekicilik unsuru olarak kullanılıp kullanılmadığının saptaması ve ilin yöresel yemek kültürünün, bölgenin markalaşmasına sağlayacağı düşünülen katkının belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaca ulaşmak için, öncelikle bir literatür incelemesi yapılmış ve elde edilen bilgilerden yola çıkarak bir alan araştırması gerçekleştirilmiştir. Veri toplama yöntemi olarak nitel araştırma yöntemlerinden yarı yapılandırılmış görüşme tekniği tercih edilmiştir. Araştırma sorularından yola çıkarak hazırlanan formda açık uçlu sorulara yer verilmiştir. Araştırma kapsamında Nevşehir’deki yöresel yemek sunan restoranlar, dört ve beş yıldızlı oteller, butik oteller, seyahat acenteleri ve kamu kuruluşlarının (il turizm müdürlüğü ve belediyeler) orta ve üst düzey yöneticileri olmak üzere turizm paydaşları ile görüşmeler yapılmıştır. tr_TR
dc.description.abstract It has been recently recognized that culture of cuisine is one of the most important heritages of a destination or a country. Nevşehir which is quite rich in terms of natural beauty and cultural attractions has an authentic and rich cuisine. Considering this, it was aimed to determine whether Nevşehir’s cuisine was used as an element of attraction for tourism with its reflection of the richness of Middle Anatolian Culture and to determine the probable contribution of local culture of cuisine of the province to region’s branding with this study. With this end in view, first a literature review was made and a field research was conducted based on the information collected. Semi-structured interview method which is one of the qualitative research methods was preferred as the data collection method. Open-ended questions were used in the question form which was prepared based on the research questions. Tourism stakeholders such as mid and upper level managers of restaurants which serve local cuisine, four and five-star hotels, boutique hotels, travel agencies, and local governmental organizations (provincial directorate of tourism and municipalities) were interviewed. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Destinasyon markalaşması tr_TR
dc.subject Tanıtım tr_TR
dc.subject Yöresel mutfak tr_TR
dc.subject Local Cuisine tr_TR
dc.subject Destination Branding tr_TR
dc.subject Promotion tr_TR
dc.title Destinasyon markalaşma sürecinde yöresel mutfağın rolü Nevşehir örneği tr_TR
dc.title.alternative The role of local cuisine in the process of destination branding: case of Nevşehir tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Journal of tourism and gastronomy studies tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü tr_TR
dc.contributor.authorID 37053 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0003-2669-4402 tr_TR
dc.identifier.volume 2 tr_TR
dc.identifier.issue 4 tr_TR
dc.identifier.startpage 3 tr_TR
dc.identifier.endpage 13 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster