Nevşehir yerel mutfak kültürünün gastronomi turizmi açısından değerlendirilmesi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author İlhan, İbrahim
dc.contributor.author Kamış, Mahmut Doğan
dc.contributor.author Türk, Okan
dc.date.accessioned 2021-06-28T10:05:03Z
dc.date.available 2021-06-28T10:05:03Z
dc.date.issued 2016-12
dc.identifier.isbn 978-605-4163-30-4
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3238
dc.description.abstract Yerel mutfak kültürleri önemli turistik çekiciliklerinden biridir. Yerel mutfak kültürünün gastronomi turizmi kapsamında değerlendirilmesi turizm gelişiminin olumlu ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel etkilerinin artırılması ve sürdürülebilmesi açısından önemlidir. Ülkemizin önemli bir turizm bölgesi olan Nevşehir’de yerel mutfak kültürünün turistik bir ürün olarak, turizm işletmelerinin menülerinde ne ölçüde yer aldığı, gastronomi turizminin geliştirilmesi açısından mevcut katkısı, varsa önündeki engel ve fırsatların belirlenmesi araştırmanın amacını oluşturmaktadır. Çalışmanın yöntemini menü analizleri ve yarı yapılandırılmış mülakat yöntemi oluşturmaktadır. Bu bağlamda restoranların menüleri incilenmiş, restoranların yönetici ve şef aşçıları ile görüşülerek araştırmanın bulguları toplanmıştır. Araştırmada elde edilen bulgular doğrultusunda Nevşehir yerel mutfak kültürüne ait yiyeceklerin restoran menülerinde yeterince yer almadığı, gastronomi turizminde değerlendirilebilmesi açısından öncelikli olarak tanıtma ve tutundurma faaliyetlerinin artırılması gerektiği sonucuna varılmıştır. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Gastronomi tr_TR
dc.subject Yerel mutfak kültürü tr_TR
dc.subject Gastronomi turizmi tr_TR
dc.title Nevşehir yerel mutfak kültürünün gastronomi turizmi açısından değerlendirilmesi tr_TR
dc.type conferenceObject tr_TR
dc.relation.journal II. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu Bildiri Metinleri tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/aşçılık pr. tr_TR
dc.contributor.authorID 182663 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0002-2518-733X tr_TR
dc.identifier.startpage 752 tr_TR
dc.identifier.endpage 765 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster