Şarap turizmi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author İlhan, İbrahim
dc.date.accessioned 2021-06-28T07:30:05Z
dc.date.available 2021-06-28T07:30:05Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier.citation İlhan, İbrahim (2009). Şarap Turizmi, Prof. Dr. Fermani Maviş Anı Kitabı, (Editör: Nazmi Kozak), 1. Basım, Anadolu Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Yayınları No: 13, Eskişehir, ss. 257-265. tr_TR
dc.identifier.isbn 978-975-06-0582-6
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3195
dc.description.abstract Bir özel ilgi turizm türü olarak şarap turizmi, şarap tatmak, şarap satın almak ve şarap bölgesinin özellikleri konusunda bir deneyim yaşamak için bir şarap bölgesinde bağların, şaraphanelerin, şarap festivallerinin, şarap gösterilerinin ziyaretleri olarak tanımlanabilir. Şarap turizmi, bölgelerin çevresel olduğu kadar sosyal ve ekonomik temellerinin sürdürülebilirliğine olan katkılarından dolayı, ulusal ve bölgesel sürdürülebilir turizm gelişimi planlarında önemli bir rol oynama kapasitesine sahiptir. Bu nedenle şarap turizmi, Yeni Dünya şarap bölgelerinde ve Avrupa'da geleneksel olarak şarapçılıkla uğraşılan alanlarda büyümekte ve gittikçe daha önemli hale gelmektedir. Şarap turizmi hala gelişmekte olan bir kavram ve üründür. Bu nedenle, tüketicilerin şarap turizmini ne olarak gördüklerinin iyi anlaşılması, ülkemizde turizm yetkilileri ve şarap üreticileri için de önemlidir. Bu bölümde şarap turizminin arz ve talep boyutlarına odaklanılarak; şarap turizmi ziyaretçilerinin demografik ve davranışsal özellikleri ile ziyaretçilerin şarap bölgesini seçerken dikkate aldıkları şarap turizmi bölgelerinin özellikleri sunulmaktadır. tr_TR
dc.description.abstract As a form of special interest tourism, wine tourism can be defined as visits to vineyards, wineries, wine festivals, wine shows in a wine region for purposes such as wine tasting, wine purchasing and experiencing the attributes of a grape-wine region. Based on a special interest in wine motivated by the destination, wine tourism has the capacity to play a significant role in national and regional sustainable tourism development plans through its contribution to sustaining the economic and social bases of regions, as well as environmental dimensions. That's why, the area of wine tourism is growing and becoming increasingly important in many New World wine regions, and in traditional wine-growing areas in Europe. Wine tourism is still emerging as a concept or product. As the field of wine tourism continues to develop, the need for a better understanding what it is about wine tourism that is valued by consumers is also important for our national tourism authorities as well as for national winemakers. In this chapter, concentrating on the supply and demand sides of wine tourism, the attributes of wine tourists, their demographic and behavioral characteristics and the characteristics of wine destinations which taken into considerations by the wine tourists when deciding upon a wine tourism experience is presented. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Anadolu Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Yayınları tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess tr_TR
dc.subject Şarap turizmi tr_TR
dc.subject Şarap turizmi ziyaretçileri tr_TR
dc.subject Şarap bölgeleri tr_TR
dc.subject Wine tourism tr_TR
dc.subject Wine tourists tr_TR
dc.subject Wine regions tr_TR
dc.title Şarap turizmi tr_TR
dc.title.alternative Wine tourism tr_TR
dc.type bookPart tr_TR
dc.relation.journal Prof. Dr. Fermani Maviş Anı Kitabı tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0002-6614-9356 tr_TR
dc.contributor.authorID 33545 tr_TR
dc.identifier.volume 1. Basım tr_TR
dc.identifier.startpage 257 tr_TR
dc.identifier.endpage 265 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster