Otel işletmeleri mutfak ve servis bölümünde çalışanların menü planlama konusundaki düşüncelerinin karşılaştırılması: Nevşehir’de bir araştırma

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Buyruk, Lütfi
dc.date.accessioned 2021-06-24T10:14:33Z
dc.date.available 2021-06-24T10:14:33Z
dc.date.issued 2011-09
dc.identifier.citation Buyruk, L . (2011). Otel İşletmeleri Mutfak ve Servis Bölümünde Çalışanların Menü Planlama Konusundaki Düşüncelerinin Karşılaştırılması: Nevşehir'de Bir Araştırma . Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi , 8 (3) , . Retrieved from https://dergipark.org.tr/en/pub/soid/issue/11364/135863 tr_TR
dc.identifier.uri https://dergipark.org.tr/en/pub/soid/issue/11364/135863
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3035
dc.description.abstract Bu çalışmada, otellerin mutfak ve servis bölümlerinde çalışan personelin menü planlama konusundaki düşüncelerinin, genel olarak karşılaştırılması ve düşünceleri arasında fark olup olmadığının saptanması amaçlanmıştır. Ayrıca, personelin eğitim durumuna, çalıştıkları işletmenin sunduğu servis şekline göre menü planlama konusundaki düşüncelerinde fark olup olmadığının saptanması araştırmanın diğer amaçları arasındadır. Nevşehir merkez, Avanos, Ürgüp, Uçhisar ve Göreme ilçelerindeki işletmelerde çalışan yönetici pozisyonlarındaki (aşçıbaşı, aşçıbaşı yardımcısı, restoran şefi, şef garson gibi) toplam 70 personele yüz yüze uygulanan anketler değerlendirmeye alınmış; veriler SPSS 16.0 istatistik programıyla analiz edilmiş ve elde edilen bulgular yorumlanmıştır. Çalışmadan elde edilen genel sonuç; otellerin mutfak ve servis bölümlerinde çalışanların menü planlama konusundaki düşünceleri arasında belirgin bir fark olmadığıdır. tr_TR
dc.description.abstract The aim of this study is to determine the thoughts of staff about menu planning, who are employed in the kitchen and service departments of hotels; to make a general comparison of thoughts, and to establish whether or not there are differences in their thoughts. In adition, among the other aims of the study are determine whether there are differences in their thoughts of menu planning with regard to their educational background, and the way service is provided by the business organization they work for. The surveys conducted on a face to face basis on a total 70 personnel who are employed in executive positions (such as chef, assistant chef, restaurant chief, headwaiter) in hotels in Göreme, Uçhisar, Ürgüp, Avanos, and central Nevşehir are assessed, the data are analyzed through SPSS 16.0 and the obtained data are interpreted. The main conclusion obtained from the study is that there are no significant differences among staff about menu planning, who are employed in the kitchen and service departments of hotels. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Menü tr_TR
dc.subject Menü planlama tr_TR
dc.subject Menu tr_TR
dc.subject Menu planning tr_TR
dc.title Otel işletmeleri mutfak ve servis bölümünde çalışanların menü planlama konusundaki düşüncelerinin karşılaştırılması: Nevşehir’de bir araştırma tr_TR
dc.title.alternative Comparison of thoughts of staff about menu planning who are employed in the kitchen and service departments of the hotels: an investigation in Nevşehir tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 114183 tr_TR
dc.identifier.volume 8 tr_TR
dc.identifier.issue 3 tr_TR
dc.identifier.startpage 42 tr_TR
dc.identifier.endpage 50 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster