Gastronomik bir değer olarak Nevşehir mutfağı

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Şahin Perçin, Nilüfer
dc.contributor.author Keskin, Emrah
dc.contributor.author Örgün, Emrah
dc.contributor.author Erol, Günay
dc.date.accessioned 2021-06-23T11:36:24Z
dc.date.available 2021-06-23T11:36:24Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/2995
dc.description.abstract Kapadokya’nın merkezi konumunda bulunan Nevşehir, hem turistik hem de kültürel değerler açısından oldukça önemli bir bölgede bulunmaktadır. Nevşehir tarihi geçmişi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır ve aynı zamanda ticaret yolları için de önemli bir konumda bulunmuştur. Bunlarla birlikte şehir, bu tarihi geçmişin biriktirdiği kültürel değerlerle ve verimli toprakları ile birlikte önemli bir mutfak kültürüne de sahiptir. Buna rağmen Nevşehir mutfağına ait ürünlerin bilinirliği ger eken düzeyde değildir. Bu nedenle çalışmada Nevşehir mutfağına ait yöresel ürünler belirlenerek, yerel reçeteleri ve uygulama yöntemleri ile birlikte uygulanması ve öğretilmesi amaçlanmaktadır. Bu amaçla Nevşehir mutfağına ait yöresel ürünler birincil ve ikincil kaynaklardan elde edilerek belirlenmiş ve uygulanmıştır. Daha sonra bu ürünler Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi gastronomi ve mutfak sanatları lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile Aşçılık önlisans programı öğrencilerine uygulamalı olarak öğretilerek yapılmıştır. Böylece çalışmada Nevşehir mutfağına ait ürünlerin bilinirliğinin artırılması ve bu mutfağa yönelik değerlerin sürdürülebilirliğine katkıda bulunmaya çalışılmıştır. tr_TR
dc.description.abstract Located in the center of Cappadocia, Nevşehir is an important region for both touristic and cultural values. With its histori cal background, Nevşehir has been home to many civilizations and has also been an important location for trade routes. In addition to these, the city has an important culinary culture with the cultural values accumulated by this historical past and its productive soil. Nevertheless, the awareness of Nevşehir cuisine products should be increased. In this study, it is aimed to determine the local products of Nevşehir cuisine with local recipes and cooking methods and teach these local products to the students. For this purpose, local products of Nevşehir cuisine were determined from local people and written sources and then products were cooked. Afterwards, these products were teached to undergraduate and master students of gastronomy and culinary arts and students of associate degree of culinary program and these local products were cooked with them. In this study, it has been tried to increase the awareness of the products of Nevşehir cuisine and contribute to its sustainability. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Nevşehir tr_TR
dc.subject Gastronomi tr_TR
dc.subject Turizm tr_TR
dc.subject Yöresel yemekler tr_TR
dc.subject Local food tr_TR
dc.subject Gastronomy tr_TR
dc.subject Tourism tr_TR
dc.title Gastronomik bir değer olarak Nevşehir mutfağı tr_TR
dc.title.alternative Nevsehir cuisine as a gastronomic value tr_TR
dc.type conferenceObject tr_TR
dc.relation.journal IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr. tr_TR
dc.contributor.authorID 46974 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0001-6565-4265 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster