Otel mutfağı çalışanlarının psikolojik sermaye düzeyleri üzerine bir çalışma

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Keskin, Emrah
dc.contributor.author Örgün, Emrah
dc.contributor.author Erol, Günay
dc.date.accessioned 2021-06-23T11:31:02Z
dc.date.available 2021-06-23T11:31:02Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.uri http://jrtr.org/wp-content/uploads/%C3%B6rg%C3%BCn-keskin-ve-erol-174-1831.pdf
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/2993
dc.description.abstract Çalışan davranışları ve bu davranışların iş performansına etkisinin belirlenmesi, hizmet faktörünün belirgin bir değişken olduğu turizm sektöründe insan gücünün etkin ve verimli kullanılması açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle, psikolojik sermaye kavramı çalışanların ve örgütlerin çıktılarına etki eden önemli bir faktör olarak görülmektedir. Bu çalışmanın amacı, mutfak çalışanlarının psikolojik sermaye düzeyleri ile bireysel özellikleri arasındaki farklılığı belirlemektir. Elde edilen veriler Nevşehir’de yer alan dört ve beş yıldızlı otel işletmelerinin mutfaklarında çalışan personelden anket yoluyla toplanmıştır. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre; otel mutfaklarında görev yapan personelin psikolojik sermaye düzeylerinin cinsiyet, eğitim seviyesi, yaş ve çalışma süresine göre farklılık gösterdiği belirlenmiştir. tr_TR
dc.description.abstract Employee behaviors and determining the effect of these behaviors on organizational performance are very important for effective and efficient use of human power in the tourism sector where service factor is a significant variable. In this respect, the concept of psychological capital is seen as an important factor affecting the outputs of employees and organizations. The aim of this study is to determine the psychological capital levels of kitchen employees and the differences between some demographic variables and psychological capital levels. For this purpose, the datas were obtained through questionnaires from the kitchen employees of four-star and five-star hotels in Nevşehir. According to the results of this study, there is a significant difference between psychological capital and gender, education, age and duration of employment. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Journal of Recreation and Tourism Research tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Turizm tr_TR
dc.subject Mutfak tr_TR
dc.subject Psikolojik sermaye tr_TR
dc.subject Psychological capital tr_TR
dc.subject Tourism tr_TR
dc.subject Kitchen tr_TR
dc.title Otel mutfağı çalışanlarının psikolojik sermaye düzeyleri üzerine bir çalışma tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Journal of Recreation and Tourism Research tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr. tr_TR
dc.contributor.authorID 46974 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0001-6565-4265 tr_TR
dc.identifier.volume 4 tr_TR
dc.identifier.issue 4 tr_TR
dc.identifier.startpage 174 tr_TR
dc.identifier.endpage 183 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster