Turist rehberlerinin gastronomiye yönelik bilgi ve algı düzeylerinin tavsiye niyetine etkisi: Kapadokya örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Keskin, Emrah
dc.contributor.author Ardıç Yetiş, Şule
dc.contributor.author Yorgancı, Bülent
dc.date.accessioned 2021-06-23T10:27:46Z
dc.date.available 2021-06-23T10:27:46Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.uri https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1185266
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/2976
dc.description.abstract Gastronomi turizmine yönelik seyahatlerin popüler olması bölge rehberlerinin de kendilerini gastronomi konusunda geliştirmelerini zorunlu kılmaktadır. Turist rehberlerinin gastronomiye yönelik bilgi ve algılarının artırılması, bölgenin yeme-içme kültürünün tavsiye edilmesine de katkı sağlar. Bölgelerin gastronomik değerlerinin tanıtımı açısından önemli bir fonksiyona sahip olan turist rehberlerinin gastronomi bilgisi ve gastronomiye yönelik algılarının, tavsiye niyeti ile olan ilişkisini ölçmeyi amaçlayan bu çalışma Nevşehir Rehberler Odası’na (Nero) kayıtlı olan rehberlerden elde edilen 211 anket verisinin analiziyle gerçekleştirilmiştir. Araştırmada analizler SPSS ve AMOS programları kullanılarak güvenirlik, faktör ve korelasyon analizleri yapılmıştır. Araştırma sonucunda, turist rehberlerinin gastronomi bilgisi ve gastronomi algısının tavsiye niyeti üzerinde etkili olduğu belirlenmiştir. tr_TR
dc.description.abstract The popularity of travels related to gastronomy tourism necessitates regional guides to develop themselves in gastronomy. Increasing the knowledge and perceptions of tourist guides towards gastronomy also contributes to the recommendation of the region's food and drink culture. This study, which aims to measure the relationship between tourist guides, who have an important function in terms of promoting the gastronomic values of the regions, and their perception of gastronomy, with the intention to recommend, was carried out by the analysis of 211 survey data obtained from the guides registered with Nevsehir Chamber of Guides (NERO). Research analysis were done using reliability, factor and correlation analysis by SPSS and Amos programs. As a result of the research it has been determined that tourist guides have an influence on gastronomic knowledge and on the recommendation of the perception of gastronomy. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Gastronomi tr_TR
dc.subject Gastronomi bilgisi tr_TR
dc.subject Gastronomi algısı tr_TR
dc.subject Tavsiye niyeti tr_TR
dc.subject Turist rehberi tr_TR
dc.subject Gastronomy tr_TR
dc.subject Gastronomy knowledge tr_TR
dc.subject Gastronomy perception tr_TR
dc.subject Recommendation intention tr_TR
dc.subject Tourist guide tr_TR
dc.title Turist rehberlerinin gastronomiye yönelik bilgi ve algı düzeylerinin tavsiye niyetine etkisi: Kapadokya örneği tr_TR
dc.title.alternative The effect of tourist guides on the recommendation of knowledge and perception levels of gastronomy: Case of Cappadocia tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr. tr_TR
dc.contributor.authorID 46974 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0001-6565-4265 tr_TR
dc.identifier.volume 17 tr_TR
dc.identifier.issue 3 tr_TR
dc.identifier.startpage 553 tr_TR
dc.identifier.endpage 566 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster