Türk mutfağının uluslararası bilinirliğindeki engeller ve aşçıların konu hakkındaki görüşleri

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Aydın, Şule
dc.contributor.author Keskin, Emrah
dc.contributor.author Aydemir, Durmuş Ali
dc.date.accessioned 2021-06-23T10:20:30Z
dc.date.available 2021-06-23T10:20:30Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.uri https://jotags.org/2021/vol9_issue1_abstract26.pdf
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/2974
dc.description.abstract Bu çalışmanın amacı Türk mutfağının uluslararası bilinirliğindeki engelleri aşçıların görüşleri çerçevesinde değerlendirmektir. Çalışmada Türk mutfağının uluslararası bilinirliğinin önündeki engelleri tespit etmek için nitel araştırma yöntemlerinden birisi olan durum/vaka araştırması deseni kullanılmıştır. Çalışma verilerini toplamak için nitel araştırmalarda sıklıkla kullanılan mülakat/görüşme tekniğinden yararlanılmıştır. Görüşmelerden elde edilen veriler MAXQDA programı yardımıyla analiz edilmiştir. Çalışmadan elde edilen bulgulara göre, Türk mutfağının bilinirliğinin önündeki en büyük engellerin tanıtım eksikliği ve reklam yetersizliği olduğu belirlenmiştir. Bunun yanı sıra yiyecek içecek işletmelerinin menülerinde Türk mutfağına özgü yemeklere yeterince yer verilmediği ve markalaşmanın yetersiz olduğu çalışmadan elde edilen diğer bulgulardır. Çalışma sonunda Türk mutfağının uluslararası bilinirliğini artırmak için uluslararası yemek yarışmaları ve fuarlara katılım sağlanması, ülke tanıtım filmleri ve kitapçıklarında mutfak kültürüne daha fazla yer verilmesi ve gastronomi rotalarının oluşturulmasının gerekli olduğu yönünde önerilerde bulunulmuştur. tr_TR
dc.description.abstract The aim of this study is to evaluate the obstacles in the international recognition of Turkish cuisine within the framework of the views of the cooks. In the study, one of the qualitative research methods, case study design, was used to determine the obstacles to the international recognition of Turkish cuisine. Interview technique, which is frequently used in qualitative research, was used to collect study data. The data obtained from the interviews were analyzed with the help of MAXQDA program. According to the findings obtained from the study, it was determined that the biggest obstacles to the awareness of Turkish cuisine are the lack of promotion and advertising. In addition to this, other findings obtained from the study are that there are not enough Turkish cuisine in the menus of food and beverage businesses and branding is insufficient. At the end of the study, suggestions were made to increase the international awareness of Turkish cuisine. Fort this reason, it is necessary to participate in international food competitions and fairs, include more cuisine culture in country promotional films and booklets, and create gastronomy routes. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Journal of Gastronomy and Tourism Studies tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Tanıtım tr_TR
dc.subject Bilinirlik tr_TR
dc.subject Türk mutfağı tr_TR
dc.subject Mutfak kültürü tr_TR
dc.subject Turkish cuisine tr_TR
dc.subject Cuisine culture tr_TR
dc.subject Promotion tr_TR
dc.subject Recognition tr_TR
dc.title Türk mutfağının uluslararası bilinirliğindeki engeller ve aşçıların konu hakkındaki görüşleri tr_TR
dc.title.alternative The obstacles regarding the international recognition of Turkish cuisine and the related viewpoints of cooks tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Journal of Gastronomy and Tourism Studies tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr. tr_TR
dc.contributor.authorID 46974 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0001-6565-4265 tr_TR
dc.identifier.volume 9 tr_TR
dc.identifier.issue 1 tr_TR
dc.identifier.startpage 915 tr_TR
dc.identifier.endpage 936 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster