Sosyal medyada restoran imajı: Kapadokya örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Erol, Günay
dc.contributor.author Örgün, Emrah
dc.contributor.author Keskin, Emrah
dc.date.accessioned 2021-06-23T10:10:18Z
dc.date.available 2021-06-23T10:10:18Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.uri http://www.jotags.org/2019/vol7_issue4_article53.pdf
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/2971
dc.description.abstract Sosyal medya ağlarının gelişmesi ve insanların ihtiyaçlarının çeşitlenmesi insanların sosyal medyaya olan ilgisini de artırmıştır. Hemen hemen her ihtiyaçta olduğu gibi insanlar yeme içme ihtiyaçlarını gidermek amacıyla da sosyal medyadan faydalanarak restoran tercihlerini belirlemeye başlamışlardır. Bu nedenle restoranların imajı ile ilgili sosyal medyada yer alan bilgiler müşteri davranışları üzerinde olumlu veya olumsuz yönde etkili olabilmektedir. Bu çalışmanın amacı Kapadokya bölgesindeki restoranların sosyal medyadaki imajını belirlemektir. Bu amaçla TripAdvisor’daki yerli ve yabancı turistlerin restoranlar hakkındaki yorumları içerik analizi yöntemi ile incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre restoranın yemek kalitesi, personel davranışları, iç tasarımı ve dizaynı en fazla olumlu yoruma sahip değişkenler olarak belirlenmiştir. Ayrıca yabancı kullanıcıların yerli kullanıcılara göre daha fazla olumlu yorum yaptığı ve restoranlara daha fazla puan verdiği belirlenmiştir. Genel olarak restoran imajına yönelik değişkenlerin çok iyinin üzerinde değerlendirilmiştir. Çalışmada restoranlara ve işletmelerin sosyal medya kullanımına ilişkin öneriler sunulmuştur. tr_TR
dc.description.abstract The development of social media networks and the diversification of individuals’ needs have increased the interest in social media. As is the case with almost every need, individuals have started to utilize social media to decide on restaurant preferences to meet their basic need for food and drink. Therefore, the information on the images of restaurants on social media may impose a positive or negative effect on customer behavior. The aim of this study is to identify the social media images of restaurants in Cappadocia. For this purpose, the Tripadvisor reviews of local and foreign tourists about restaurants were examined via the content analysis method. According to the research results, the food quality, behaviors of staff, interior design and decoration of the restaurant were identified to be the variables recording the highest number of positive reviews. In addition, it was revealed that foreign users posted more positive reviews and rated the restaurants higher than local users. In general, the variables related to the restaurant image on social media were rated higher than “very good”. In addition, the present study provides recommendations on the use of social media by restaurants and businesses. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Journal of Gastronomy and Tourism Studies tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Restoran tr_TR
dc.subject Kapadokya tr_TR
dc.subject İmaj tr_TR
dc.subject Sosyal medya tr_TR
dc.subject Social media tr_TR
dc.subject Restaurant tr_TR
dc.subject Cappadocia tr_TR
dc.subject Image tr_TR
dc.title Sosyal medyada restoran imajı: Kapadokya örneği tr_TR
dc.title.alternative Restaurant image on social media: The case of cappadocia tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Journal of Gastronomy and Tourism Studies tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr. tr_TR
dc.contributor.authorID 46974 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0001-6565-4265 tr_TR
dc.identifier.volume 7 tr_TR
dc.identifier.issue 4 tr_TR
dc.identifier.startpage 3290 tr_TR
dc.identifier.endpage 3302 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster