Turistik seyahatlerde unutulmaz yemek deneyiminin davranışsal niyete etkisi: Gaziantep örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Keskin, Emrah
dc.contributor.author Sezen, Nevres
dc.contributor.author Dağ, Tuğba
dc.date.accessioned 2021-06-23T09:50:38Z
dc.date.available 2021-06-23T09:50:38Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.uri https://tutad.org/index.php/tutad/article/view/378/376
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/2968
dc.description.abstract Zengin bir kültüre ve tarihi geçmişe sahip olan Gaziantep, sahip olduğu mutfak kültürü ve yemekleriyle Türkiye’nin en önemli gastronomi şehirlerinden birisidir ve çok sayıda turist tarafından ziyaret edilmektedir. Bu nedenle Gaziantep’i ziyaret eden yerli turistlerin unutulmaz yemek deneyimlerinin belirlenmesi ve bu deneyimlerinin davranışsal niyetlerine etkisinin tespit edilmesi önemli görülmektedir. Bu amaç doğrultusunda 4 hipotez geliştirilmiştir. Hipotezleri test etmek için nicel araştırma yöntemi kullanılmış ve veriler anket tekniğiyle elde edilmiştir. Anketler, tesadüfi örnekleme yöntemlerinden birisi olan basit kümeleme örneklem tekniğiyle Mayıs-Haziran 2020 aralığında, bölgeyi ziyaret etmiş turistlere e-anket uygulanarak toplanmıştır. Yapılan analiz sonuçları incelendiğinde unutulmaz yemek deneyiminin boyutları ile davranışsal niyet arasında pozitif yönlü ilişki olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca unutulmaz yemek deneyiminin boyutlarından olan seçkin ve leziz yemekler ve yüksek değer algısı ile davranışsal niyet arasında pozitif yönlü ve anlamlı bir ilişkinin olduğu tespit edilmiştir. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Türk Turizm Araştırmaları Dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Memnuniyet tr_TR
dc.subject Gaziantep tr_TR
dc.subject Unutulmaz yemek deneyimi tr_TR
dc.subject Davranışsal niyet tr_TR
dc.subject Gastronomi turizmi tr_TR
dc.title Turistik seyahatlerde unutulmaz yemek deneyiminin davranışsal niyete etkisi: Gaziantep örneği tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Türk Turizm Araştırmaları Dergisi tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr. tr_TR
dc.contributor.authorID 46974 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0001-6565-4265 tr_TR
dc.identifier.volume 4 tr_TR
dc.identifier.issue 4 tr_TR
dc.identifier.startpage 3632 tr_TR
dc.identifier.endpage 3648 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster