Yöneticilerin, aşçıların yetkinliklerine yönelik beklentilerinin değerlendirilmesi: Nevşehir konaklama işletmeleri örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Karakuş, Yusuf
dc.contributor.author Onat, Gökhan
dc.contributor.author Ardıç Yetiş, Şule
dc.date.accessioned 2021-06-22T07:36:36Z
dc.date.available 2021-06-22T07:36:36Z
dc.date.issued 2018-12
dc.identifier.citation Karakuş, Y., Onat, G., ve Ardıç Yetiş, Ş. (2018). Yöneticilerin aşçıların yetkinliklerine yönelik beklentilerinin değerlendirilmesi: Nevşehir konaklama işletmeleri örneği. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 6(4), 299-321. DOI: 10.21325/jotags.2018.311. tr_TR
dc.identifier.uri https://jotags.org/2018/vol6_issue4_article17.pdf
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/2869
dc.description.abstract Bu çalışmanın amacı, yöneticilerin aşçıların yetkinliklerine yönelik olarak beklentilerinin değerlendirilmesidir. Bu çalışma, aşçıların sahip olması gereken yetkinliklerin değerlendirilerek hem çalışanların, hem de insan kaynakları yöneticilerinin kariyer planlarını şekillendirmesine yardımcı olması açısından önemlidir. Araştırmada nitel ve nicel yöntemler karma olarak kullanılmıştır. Çalışmada, konaklama işletmeleri yöneticilerinin, aşçıların yetkinliklerine yönelik beklentilerinin, Kano modeli ve Analitik Hiyerarşi Süreci bütünleşik yöntemi ile değerlendirilmesi gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın kapsamı, Nevşehir’de faaliyet gösteren konaklama işletmelerinin yöneticileriyle sınırlandırılmıştır. Araştırma iki aşamadan oluşmaktadır; (1) yöneticiler ile yüz yüze mülakatlar yapılarak (araştırmaya katılmayı kabul eden 26 yönetici ile) nitel analiz yöntemleriyle analiz edilmiş, (2)nitel analiz ile elde edilen bulgular doğrultusunda anket formu yardımıyla elde edilenveriler (anket formunu doldurmayı kabul eden 46 yönetici) Kano modeline entegre edilmişAnalitik Hiyerarşi Süreci yöntemi ile değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirme sonucundaaşçıların yetkinliklerine yönelik ağırlıklandırmalar yapılarak bulgular yorumlanmıştır. tr_TR
dc.description.abstract The aim of this study is to evaluate the expectations of executives about the competencies of the cooks. This study is important in terms of helping employees and human resources managers to shape their career plans by evaluating the competencies that the cooks must have. Qualitative and quantitative methods were used as mixed methods. In this study, the expectations of the accommodation enterprises managers toward to cooks’ competencies were evaluated by using the Kano model and Analytical Hierarchy Process integrated method. The scope of the study is limited to the executives of the accommodation enterprises in Nevşehir. The research consists of two stages; (1) face-to-face interviews with executives (with 26 managers who agreed to participate in the research) and analyzed by qualitative analysis methods, (2) in the light of the findings obtained by the qualitative analysis, the data obtained with the help of the questionnaire (46 managers who agree to fill out the questionnaire) were evaluated by the Analytic Hierarchy Process integrated to the Kano model. As a result of the evaluation, weightings were made for cooks’ competencies and the findings were interpreted. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.relation.isversionof 10.21325/jotags.2018.311 tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Çalışan yetkinliği tr_TR
dc.subject Yönetici beklentisi tr_TR
dc.subject Kano modeli tr_TR
dc.subject Analitik hiyerarşi süreci tr_TR
dc.subject Kapadokya tr_TR
dc.subject Konaklama işletmeleri tr_TR
dc.subject Employee competence tr_TR
dc.subject Executive expectation tr_TR
dc.subject Kano model tr_TR
dc.subject Analytic hierarchy process tr_TR
dc.subject Cappadocia tr_TR
dc.subject Accommodation enterprises tr_TR
dc.title Yöneticilerin, aşçıların yetkinliklerine yönelik beklentilerinin değerlendirilmesi: Nevşehir konaklama işletmeleri örneği tr_TR
dc.title.alternative Evaluation of the expectations of executives for the competencies of the cooks: the case of Nevşehir accommodation enterprises tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm işletmeciliği bölümü/turizm işletmeciliği anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 56949 tr_TR
dc.identifier.volume 6 tr_TR
dc.identifier.issue 4 tr_TR
dc.identifier.startpage 299 tr_TR
dc.identifier.endpage 321 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster