Kapadokya’da bağcılığın gastronomi turizmi açısından değerlendirilmesi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Yönet Eren, Firdevs
dc.contributor.author Özgül Katlav, Eda
dc.contributor.author Tuna, Muharrem
dc.date.accessioned 2021-06-21T18:13:25Z
dc.date.available 2021-06-21T18:13:25Z
dc.date.issued 2019-09-23
dc.identifier.uri https://www.jotags.org/2019/vol7_issue3_article33.pdf
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/2818
dc.description.abstract Bu çalışmada, Türkiye’de bağcılık için önemli merkezlerden biri olan Kapadokya’da bağcılığın mevcut durumu ortaya konularak, üzümlerden elde edilen yöresel ürünlerin gastronomi turizmi kapsamında nasıl değerlendirilebileceği üzerinde durulmuştur. Araştırmanın alanı Kapadokya bölgesi olarak belirlenmiştir. Araştırmada nitel yaklaşım çerçevesinde veri toplama tekniği olarak doküman incelenmesi ile yarı yapılandırılmış görüşme gerçekleştirilmiş, veri analiz yöntemi olarak da içerik analizinden faydalanılmıştır. Görüşmeler bölgedeki 21 bağcılık ve turizm paydaşı ile gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonucunda bu bölgede bağcılığın geliştirilmesi ve üzümden elde edilen yerel ürünlerin gastronomi turizmi açısından değerlendirilmesi gerektiği saptanmıştır. tr_TR
dc.description.abstract In this study, it has been discussed how local products obtained from grapes can be evaluated within the scope of gastronomy tourism by examining the current situation in viticulture in Cappadocia.The area of the study was determined as the Cappadocia region. The study took a qualitative research approach in which semi-structured interviews and document analysis were employed as major data collection techniques whereas content analysis was the primary method of analyzing the qualitative data. The interviews were conducted with 21 viticulture and tourism shareholders in the region. As a result of the research, it was determined that the development of viticulture in this region should be promoted and the local products obtained from grapes should be evaluated regarding gastronomy tourism. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Bağcılık tr_TR
dc.subject Yöresel ürün tr_TR
dc.subject Gastronomi turizmi tr_TR
dc.subject Kapadokya tr_TR
dc.subject Viticulture tr_TR
dc.subject Local Product tr_TR
dc.subject Gastronomy Tourism tr_TR
dc.subject Cappadocia tr_TR
dc.title Kapadokya’da bağcılığın gastronomi turizmi açısından değerlendirilmesi tr_TR
dc.title.alternative Evaluation of viticulture in Cappadocia in the scope of gastronomy tourism tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Journal of Tourism and Gastronomy Studies tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0001-8912-0786 tr_TR
dc.contributor.authorID 261865 tr_TR
dc.identifier.volume 7 tr_TR
dc.identifier.issue 3 tr_TR
dc.identifier.startpage 2167 tr_TR
dc.identifier.endpage 2186 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster