Konu "Tourism" için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü koleksiyonu. listeleme

Konu "Tourism" için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü koleksiyonu. listeleme

Sırala: Sıra: Sonuçlar:

  • Yönet Eren, Firdevs (2018)
    Bu araştırma, Kapadokya Bölgesi'ne gelen ziyaretçilerin coğrafi işaretli ürünleri bilme durumunu tespit etmek ve bölgeye ait olan ve özgün nitelikleri ile taklit edilemeyen coğrafi işaret ile tescilli ürünlerin gastronomik ...
  • Şahin Perçin, Nilüfer; Örgün, Emrah; Erol, Günay; Keskin, Emrah (2019-09-19)
    Kapadokya’nın merkezi konumunda bulunan Nevşehir, hem turistik hem de kültürel değerler açısından oldukça önemli bir bölgede bulunmaktadır. Nevşehir tarihi geçmişi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır ve aynı zamanda ...
  • Şahin Perçin, Nilüfer; Keskin, Emrah; Örgün, Emrah; Erol, Günay (IV. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, 2019)
    Kapadokya’nın merkezi konumunda bulunan Nevşehir, hem turistik hem de kültürel değerler açısından oldukça önemli bir bölgede bulunmaktadır. Nevşehir tarihi geçmişi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır ve aynı ...
  • Keskin, Emrah; Koçak, İsmail; Çontu, Mehmet (2. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, 2012)
    Çalışma Hacıbektaş ilçesinin inanç turizmi potansiyelini araştırmayı amaçlamaktadır. Bu amaca ulaşmak için 2012 yılında inanç turizmi açısından değeri olan yerlerde alan çalışması ve gözlemler yapılmıştır. Bu alanlarda ...
  • Keskin, Emrah; Dağ, Tuğba (Journal of Ethnic Food, 2020-08-20)
    Cheese, which has a deep-rooted history, is a food product that reflects the cultural memory and history of communities, besides being a method of preserving milk. Cheese varieties differ according to the cultural structure ...
  • Buyruk, Lütfi (Nevşehir Üniversitesi Yayınları, 2012-04)
    Tarihi ve doğal çevreyle uyumlu ve çevreye zarar vermeden inşa edilen ya da eski ev ve benzeri yapıların restore edilmesi suretiyle turizme kazandırılan tesis türüne örnek olan butik oteller; günümüzde özellikle üst gelir ...
  • Kale, Emine (Bülent Ecevit Üniversitesi, 2016)
    Bu çalışma, küçük ölçekli turizm girişimciliğinin özelliklerini belirleme amacını taşımaktadır. Bu amaç doğrultusunda turizm girişimcilerinin demografik özellikleri, işletmelere ilişkin temel bilgiler, aileye yönelik ...
  • Keskin, Emrah; Örgün, Emrah; Erol, Günay (Journal of Gastronomy and Tourism Studies, 2018)
    Çalışmada moleküler gastronomi kavramı ve gelişim süreci ele alınmış, moleküler mutfaklarda kullanılan bazı katkı maddelerine değinilmiştir. Çalışmanın amacı Kapadokya bölgesinde yer alan Nevşehir’deki otel aşçılarının ...
  • Keskin, Emrah; Örgün, Emrah; Erol, Günay (Journal of Recreation and Tourism Research, 2017)
    Çalışan davranışları ve bu davranışların iş performansına etkisinin belirlenmesi, hizmet faktörünün belirgin bir değişken olduğu turizm sektöründe insan gücünün etkin ve verimli kullanılması açısından oldukça önemlidir. ...