Başlık için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü koleksiyonu. listeleme

Başlık için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü koleksiyonu. listeleme

Sırala: Sıra: Sonuçlar:

  • Keskin, Emrah; Yorgancı, Bülent (Peter Lang, 2020)
  • İlhan, İbrahim; Çeltek, Evrim (Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2016-12-01)
    The developing number of applications by smart devices provides an expanding diversity of travel-related services. In the most recent decade, marketers and advertisers have developed more innovative practices to attract ...
  • Keskin, Emrah; Çontu, Mehmet (Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2011)
    Bu çalışmada Mustafapaşa Kasabasında yaşayan yerel halkın turizme bakış açıları belirlenmeye çalışılmıştır. 2011 yılı Ocak ve Şubat ayları içerisinde Mustafapaşa’da yaşayan 500 kişi ile yapılan anketin verileri ...
  • Balkı, Selcen; İlhan, İbrahim; Özkoç, Aziz Gökhan (Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2020-07-24)
    Bu çalışmanın amacı, Nevşehir ilinde faaliyet gösteren konaklama işletmelerinde mutfak personelinin algılanan dışsal prestij ve işe adanmışlığa yönelik eğilimlerini ölçerek yenilik performansına etkisini belirlemektir. ...
  • Buyruk, Lütfi (Detay Yayınevi, 2021)
    Mutfak, konaklama işletmeleri veya yiyecek içecek işletmeleri bünyesinde bulunan, konuklara her türlü yiyecek-içecek sunumu için üretim faaliyetlerinin yürütüldüğü temel bölümdür. Yeme-içmenin insan yaşamının vazgeçilmez ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Aydın, Şule (Detay Yayıncılık, 2021)
  • Nepotizm 
    Özgül Katlav, Eda; Şahin Perçin, Nilüfer (Detay Yayıncılık, 2015)
  • Nevşehir 
    Şahin Perçin, Nilüfer (Detay Yayıncılık, 2008)
  • İlhan, İbrahim; Ersoy, Ersan (Nevşehir Üniversitesi Yayınları: 2, Grafiker Ofset Yayıncılık Ltd. Şti., 2012-04)
    Çalışmanın analiz birimini Nevşehir ili, çalışma konusunu ise ilin mevcut ekonomik yapısı oluşturmaktadır. Çalışma hazırlanırken ikincil verilerden yararlanılmıştır. Çalışmanın amacı Nevşehir’in ekonomik yapısının mevcut ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Demirel, Hüsne (2017-12-15)
    Nevşehir ilinin yeme içme kültürünü belirlemek ve günümüzde meydana gelen değişimleri ortaya koymak amacı ile planlanmış bu araştırmanın örneklemini Nevşehir’de doğup büyümüş 50 yaş ve üzerindeki 10 kadın oluşturmaktadır. ...
  • Kamış, M. Doğan; Türk, Okan; İlhan, İbrahim (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Basımevi, Nevşehir, 2016-12)
    Füzyon tanım olarak birleştirme anlamına gelmektedir. Füzyon mutfağı ise, dünya mutfaklarına ait farklı yemek anlayışlarının sentezlenip, yeni mutfaklar, yeni yemekler, yeni lezzetler yaratılmasıdır. Hem kendi mutfak ...
  • İlhan, İbrahim; M. Doğan, Kamış; Okan, Türk (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Basımevi, Nevşehir, 2016-12)
    Yerel mutfak kültürleri önemli turistik çekiciliklerinden biridir. Yerel mutfak kültürünün gastronomi turizmi kapsamında değerlendirilmesi turizm gelişiminin olumlu ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel etkilerinin ...
  • Şahin Perçin, Nilüfer; Keskin, Emrah; Örgün, Emrah; Erol, Günay (2019)
  • Kuşluvan, Salih; İlhan, İbrahim (Nevşehir Üniversitesi Yayınları: 2, 2012-04)
    Bu çalışmanın amacı Türkiye’de önemli turizm varış yerlerinden biri olan Nevşehir'de turizm gelişiminin temel sorunlarını ortaya koymak ve sorunların çözümüne ilişkin bazı önerilerde bulunmaktır. Bu amaçla Nevşehir'de ...
  • İlhan, İbrahim (Erciyes Üniversitesi Matbaası, Kayseri, 2000-05)
    Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden toplam 65 kişi ile derinlemesine görüşme tekniği ile toplanan verilerin analiziyle; turizm gelişiminin sorunlarını çözme yeterlilikleri, güçlü ve zayıf ...
  • İlhan, İbrahim; Yıldız Kale, Emine; Acar, Neşe (Nevşehir Üniversitesi Yayınları: 2, Grafiker Ofset Yayıncılık Ltd. Şti., 2012-04)
    Bu çalışmanın amacı Türkiye'de önemli turizm varış yerlerinden biri olan Nevşehir'de 4 ve 5 yıldızlı otel yöneticilerinin yeşil yıldız projesini uygulamamalarının gerekçelerini belirlemek ve sorunların çözümüne ilişkin ...
  • Keskin, Emrah; Dönmez, Büşra (International Travel and Tourism Dynamics, 2020)
    İnsanın yaşamaya başladığı ilk zamanlardan günümüze kadar geçen süreç içerisinde yeme ve içme davranışı hayati unsurlardan birisi olmuştur. Bu nedenle insanlar yaşamlarının her döneminde yiyecek ve içecek elde etmek ...
  • Özen, İbrahim Akın; İlhan, İbrahim (IGI Global, 2020)
    In the tourism sector, online tourist reviews analysis is one of the methods to evaluate the products and services offered by businesses and understand the needs of tourists. These reviews take place in social networks and ...
  • Onat, Gökhan; Keskin, Emrah (Journal of Gastronomy and Tourism Studies, 2019)
    Bu çalışma, Türkiye’de Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında eğitim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin organik gıdayı ne şekilde algıladıklarını ölçmeyi amaçlamıştır. Bu amaç doğrultusunda, gıdaların ...
  • Tükeltürk Aydın, Şule; Şahin Perçin, Nilüfer; Özgül Katlav, Eda (St. Kliment Ohridski University Press, 2013)