Recently added

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü: Recent submissions

  • Keskin, Emrah; Yayla, Özgür; Aktaş, Ferzan (İşletme Araştırmaları Dergisi, 2020)
    Amaç – Bu araştırma turizm sektöründe çalışan personelin duygusal zekalarının kariyer uyumlarını ne derece etkilediğini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Ayrıca kariyer uyumlarının yaşam doyumlarına etkisi de araştırma ...
  • Keskin, Emrah; Sezen, Nevres; Dağ, Tuğba (Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 2020)
    Zengin bir kültüre ve tarihi geçmişe sahip olan Gaziantep, sahip olduğu mutfak kültürü ve yemekleriyle Türkiye’nin en önemli gastronomi şehirlerinden birisidir ve çok sayıda turist tarafından ziyaret ...
  • Buyruk, Lütfi (Detay yayınları, 2009-10)
    Bu çalışmada, turizm alanında lisans eğitimi alan öğrencilerin, mezuniyet sonrası kariyerleri hakkındaki beklentilerini irdelemek amacı güdülmüştür. Nevşehir Üniversitesi turizm lisans öğrencilerine uygulanan anketle ...
  • Kaplan, Metin; Öğüt, Adem; Karayel, Selçuk; İlhan, İbrahim (Hacettepe University Journal of Ecobomics and Administrative Sciences, 2013-12)
    This research aims to analyse the relationship between ethical climate types and job satisfaction in tourism industry. To achive this objective, an empirical study was conducted on 165 hotel business employees in four-star ...
  • Öğüt, Emine; İlhan, İbrahim; Kaplan, Metin; Attar, Melis (6th International Strategic Management Conference, 2010-07-08)
    The aim of this study is to analyse relationship between perceived organizational support and organizational citizenship behaviour in hotel businesses. According to results of correlation analysis a positive relationship ...
  • Çeltek, Evrim; İlhan, İbrahim (Routledge, Taylor and Francis Group, 2018-04)
    Innovation is one of the key issues that affects businesses competitiveness in tourism industry. The chapter, innovations in destination marketing, investigates current trends and prospects for innovations in destination ...
  • İlhan, İbrahim; Sözbilen, Gülhan (Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti. Ankara, 2018-10)
    Bu bölümde, diaspora ve diaspora turizmi kavramları tanımlanmakta, diaspora turizmi talebi ve arzının özellikleri, dünyada ve Türkiye’deki diaspora turizminin mevcut durumu aktarılmaktadır.
  • Şimşek, Mehmet Şerif; Özgener, Şevki; İlhan, İbrahim (Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi (SOİD), 2017)
    Araştırmanın amacı, otantik liderliğin sosyal tembellik üzerindeki etkilerini incelemek ve bu iki değişken arasındaki ilişkide yaşam tatminin düzenleyici rolü oynayıp oynamadığını analiz etmektir. Bu araştırmanın örneklemini ...
  • Özgener, Şevki; Biçkes, Durdu Mehmet; İlhan, İbrahim; Ulu, Seher (Dora Basım-Yayın Dağıtım Ltd. Şti. Bursa, 2020)
    Bu bölümde etik ve girişimcilik ilişkisi, girişimcilerin etik açıdan özellikleri, girişimcilikte etik yaklaşımlar, girişimciler ve etik karar verme, girişimcilerin etik açısından şüpheli davranışları, girişimcinin sergilediği ...
  • Dinler, Barış Vaiz; İlhan, İbrahim; Özkoç, Aziz Gökhan (Journal of Yasar University, 2021-02-28)
    The aim of this study is to understand the local gastronomic elements of destinations in the branding process of destinations. To achieve this goal, Adana province, which has a large kitchen culture in Turkey is chosen. ...
  • Balkı, Selcen; İlhan, İbrahim; Özkoç, Aziz Gökhan (Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2020-07-24)
    Bu çalışmanın amacı, Nevşehir ilinde faaliyet gösteren konaklama işletmelerinde mutfak personelinin algılanan dışsal prestij ve işe adanmışlığa yönelik eğilimlerini ölçerek yenilik performansına etkisini belirlemektir. ...
  • Buyruk, Lütfi; İlhan, İbrahim; Özen, İbrahim Akın (Bozok Üniversitesi Yayınları, Yozgat, 2017-05-06)
    Gidilen destinasyona özgü geleneksel ve farklı lezzetleri tatmak, günümüz turistlerinin seyahat amaçları arasında yer almaktadır. Ancak, ülkemize gelen yabancı turistlere çoğunlukla geldikleri ülkelere yahut uluslararası ...
  • İlhan, İbrahim (Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti. Ankara, 2018-12)
    Yiyecek ve içecek işletmeciliğinde kurumsal sosyal sorumluluk olgusu ve yönetimi; modern ekonomik görüş, paydaşlar kuramı ve kurumsal yönetim kuramı çerçevesinde işletmenin bütün paydaşlarının görüşlerinin dikkate ...
  • İlhan, İbrahim (Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti. Ankara, 2019-12)
    Alternatif turizmin genel olarak kavramsal çerçevesi ile ele alındığı bu bölümde, öncelikle alternatif turizm kavramı tanımlanmakta, alternatif turizmin özellikleri sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde sınıflandırılmakta, ...
  • Kuşluvan, Salih; Kuşluvan, Zeynep; İlhan, İbrahim; Buyruk, Lutfi (Cornell Hospitality Quarterly (SSCI İndekslerine Giren Dergi), 2010)
    Human resources are often seen as one of the most important assets of tourism and hospitality organizations. Numerous studies have examined how employee performance can be managed to contribute to the organizational bottom ...
  • Etik 
    Özgener, Şevki; İlhan, İbrahim (Dora Basım Yayın Dağıtım Ltd. Şti., Bursa, 2020)
    Kitabın bu bölümünde ahlak ve etik kavramları, ahlak ve etik arasındaki farklılıklar, toplum ve işletmeler açısından etiğin önemi ve etik teoriler üzerinde ayrıntılı olarak durulmaktadır.
  • İnce Aytekin, Gülbin; İlhan, İbrahim; Karacaoğlu, Korhan (Ijbemp, 2016-03)
    Bu çalışmanın amacı, dış kaynaklardan yaralanma (DKY) ile ilgili Nevşehir ilinde faaliyet gösteren otel işletmelerindeki uygulamaların mevcut durumunu incelemektir. Araştırma sonucunda Nevşehir ilindeki otellerin yarısından ...
  • İlhan, İbrahim; Çeltek, Evrim (Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2016-12-01)
    The developing number of applications by smart devices provides an expanding diversity of travel-related services. In the most recent decade, marketers and advertisers have developed more innovative practices to attract ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Özgül Katlav, Eda; Tuna, Muharrem (2019-09-23)
    Bu çalışmada, Türkiye’de bağcılık için önemli merkezlerden biri olan Kapadokya’da bağcılığın mevcut durumu ortaya konularak, üzümlerden elde edilen yöresel ürünlerin gastronomi turizmi kapsamında nasıl değerlendirilebileceği ...
  • Şahin Perçin, Nilüfer; Mahmutoğulları, Duygu (Detay yayıncılık, 2018)