Recently added

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü: Recent submissions

  • İlhan, İbrahim (Erciyes Üniversitesi Matbaası, Kayseri, 2000-05)
    Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden toplam 65 kişi ile derinlemesine görüşme tekniği ile toplanan verilerin analiziyle; turizm gelişiminin sorunlarını çözme yeterlilikleri, güçlü ve zayıf ...
  • Yıldız, Rıfat; Karamustafa, Kurtuluş; İlhan, İbrahim (T.C. Dokuz Eylül Üniversitesi, Rektörlük Matbaası, 0.20.BY.94.002.142, 1994-11)
    Bu bildiride, turizm endüstrisinin nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması açısından turizm eğitim kurumları ve turizm işletmeleri arasındaki işbirliğinin önemi açıklanmakta; işbirliğinin gerçekleştirilebilmesi için ...
  • İlhan, İbrahim; Yılmaz, İbrahim (Erciyes Üniversitesi, Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Nevşehir, 2002-09)
    Kapadokya’ya yönelik iç turizm talebinin geliştirilmesinde öğrenci turlarının yeri ve önemi başlıklı bildiride, bölgede faaliyet gösteren konaklama ve seyahat acentesi işletmelerinin yöneticileri ile yüz yüze görüşme yoluyla ...
  • İlhan, İbrahim (Erciyes Üniversitesi, Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 2006-12)
    Bu bildiride; (a) Etiğin konusunu oluşturan ahlak, ahlak normu, ahlak kuramları, ahlaki yargı, ahlaki gerekçelendirme, etiğin araştırma düzeylerinin tanımlanması yoluyla etik ve etiksel karar verme; (b) Etiksel karar verme ...
  • Dinler, Barış Vaiz; İlhan, İbrahim; Özkoç, Aziz Gökhan (Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti. Ankara, 2020-09)
    The aim of this study is to understand the local gastronomic elements of destinations in the branding process of destinations. To achieve this goal, Adana province, which has a large kitchen culture in Turkey is chosen. ...
  • İlhan, İbrahim (Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 2000-06)
    Editöre Mektup kısmında “Güneydoğu Anadolu Projesinde GAP Turizmin Çeşitlendirilmesi Üzerine” başlıklı makale değerlendirilerek, katkı sunulmaktadır.
  • Akburak, Şerife; İlhan, İbrahim; Özkoç, Aziz Gökhan (Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti. Ankara, 2020-09)
    The aim of this research is the effect of perceived ethical climate on job satisfaction and job performance in special accomodation facilities in Nevsehir province. The number of employees in special accomodation facilities ...
  • Kuşluvan, Salih; İlhan, İbrahim (Anatolia Turizm Çevre Kültür Dergisi, 1994-09)
    The purpose of this article is to examine the type of tourism (tours) promoted to, and the image of, Turkey by British tour operators in UK tourist market.
  • Karamustafa, Kurtuluş; İlhan, İbrahim (Anatolia Turizm Çevre ve Kültür Dergisi, 1994-06)
    This research paper examines the personnel education process in the hospitality sector of Turkey. The survey includes upscale hotels which operate in various parts of Turkey. A questionnaire inclueding eleven questions ...
  • İlhan, İbrahim (The Research Institute of Turkish Tourism Türkiye Turizmi Araştırma Enstitüsü, 2000-11-03)
    Turizm planlaması turizm sistemine yön verme ve turizm sisteminin verilen yönü izlemesini sağlayacak örgütlerin kararları ve eylemleri arasında eşgüdümsel rehberlik faaliyetleri dizininden oluşan bilimsel araştırmalara ...
  • Uçuk, Ceyhun; İlhan, İbrahim (İstanbul Aydın Üniversitesi, 2021-01)
    Estetik, toplumun ve insanın hemen her yapı taşına nüfuz etmiştir. İnsanın en temel ihtiyaçlarından biri olan yeme-içme ile ilişkilendirildiğinde mevcut durumun oldukça tartışmalı olduğu görülmektedir. “İnsanın güzellik ...
  • Kamış, M. Doğan; Türk, Okan; İlhan, İbrahim (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Basımevi, Nevşehir, 2016-12)
    Füzyon tanım olarak birleştirme anlamına gelmektedir. Füzyon mutfağı ise, dünya mutfaklarına ait farklı yemek anlayışlarının sentezlenip, yeni mutfaklar, yeni yemekler, yeni lezzetler yaratılmasıdır. Hem kendi mutfak ...
  • İlhan, İbrahim; M. Doğan, Kamış; Okan, Türk (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Basımevi, Nevşehir, 2016-12)
    Yerel mutfak kültürleri önemli turistik çekiciliklerinden biridir. Yerel mutfak kültürünün gastronomi turizmi kapsamında değerlendirilmesi turizm gelişiminin olumlu ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel etkilerinin ...
  • İlhan, İbrahim; Ersoy, Ersan (Nevşehir Üniversitesi Yayınları: 2, Grafiker Ofset Yayıncılık Ltd. Şti., 2012-04)
    Çalışmanın analiz birimini Nevşehir ili, çalışma konusunu ise ilin mevcut ekonomik yapısı oluşturmaktadır. Çalışma hazırlanırken ikincil verilerden yararlanılmıştır. Çalışmanın amacı Nevşehir’in ekonomik yapısının mevcut ...
  • İlhan, İbrahim; Yıldız Kale, Emine; Acar, Neşe (Nevşehir Üniversitesi Yayınları: 2, Grafiker Ofset Yayıncılık Ltd. Şti., 2012-04)
    Bu çalışmanın amacı Türkiye'de önemli turizm varış yerlerinden biri olan Nevşehir'de 4 ve 5 yıldızlı otel yöneticilerinin yeşil yıldız projesini uygulamamalarının gerekçelerini belirlemek ve sorunların çözümüne ilişkin ...
  • İçöz, Orhan; İlhan, İbrahim (Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu Derneği (URAK) Yayınları, 2007-12)
    Sürdürülebilir turizm gelişiminin birinci ve en temel ilkesi planlı turizm gelişimi ve yönetimidir. Sürdürülebilir turizm gelişimi için belirlenen ilkeler ve yönetsel uygulamalar bütün turizm mahallerinde, her ölçek ve ...
  • İlhan, İbrahim (Anadolu Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Yayınları, 2009)
    Bir özel ilgi turizm türü olarak şarap turizmi, şarap tatmak, şarap satın almak ve şarap bölgesinin özellikleri konusunda bir deneyim yaşamak için bir şarap bölgesinde bağların, şaraphanelerin, şarap festivallerinin, şarap ...
  • İlhan, İbrahim; Günden, Yasin (Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş., 2016-04)
    Bu bölümde işgören sağlığı ve güvenliği kavramları ve önemi, mevcut yasalar, işletmelerde sağlık ve güvenlik sorunları, turizm işletmelerinde işgören sağlık ve güvenlik sorunları ve işgören sağlığı ve güvenliğini sağlama ...
  • İlhan, İbrahim; Akan, Betül (Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti. Ankara, 2014-04)
    Psikolojik sözleşme kavramının anlaşılması, işgören ve işveren mübadele ilişkilerinin çözümlenmesi ve yönetimi açısından bütün sektörlerde olduğu gibi turizm ve ağırlama örgütlerinde de önemlidir. Bu bölümde psikolojik ...
  • Kuşluvan, Salih; İlhan, İbrahim (Nevşehir Üniversitesi Yayınları: 2, 2012-04)
    Bu çalışmanın amacı Türkiye’de önemli turizm varış yerlerinden biri olan Nevşehir'de turizm gelişiminin temel sorunlarını ortaya koymak ve sorunların çözümüne ilişkin bazı önerilerde bulunmaktır. Bu amaçla Nevşehir'de ...