Konu "Sürdürülebilir turizm" için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü listeleme

Konu "Sürdürülebilir turizm" için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü listeleme

Sırala: Sıra: Sonuçlar:

  • İlhan, İbrahim (Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti. Ankara, 2019-12)
    Alternatif turizmin genel olarak kavramsal çerçevesi ile ele alındığı bu bölümde, öncelikle alternatif turizm kavramı tanımlanmakta, alternatif turizmin özellikleri sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde sınıflandırılmakta, ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Ceyhun Sezgin, Aybuke (2017-12-29)
    Yörelerin yeme ve içme kültürleri çeşitli faktörlerden etkilenerek geçmişte ortaya çıkmış ve insanların etkisiyle değişime uğrayarak günümüze kadar var olmaya çalışmıştır. Bir bölge ya da yörenin yiyecek içecek kültürünün ...
  • Keskin, Emrah; Örgün, Emrah (Journal of Gastronomy and Tourism Studies, 2015)
    Bu çalışma Kapadokya Bölgesinde turist yoğunluğunun yüksek olduğu Ürgüp ilçesinde faaliyet gösteren dört ve beş yıldızlı otellerde çalışmakta olan iş görenlerin sürdürülebilir turizm ile ilişkili kavramlar hakkında ...
  • Keskin, Emrah; Örgün, Emrah (15. Ulusal Turizm Kongresi, 2014-11-13)
    Bu çalışma Kapadokya Bölgesinde turist yoğunluğunun yüksek olduğu Ürgüp ilçesinde faaliyet gösteren dört ve beş yıldızlı otellerde çalışmakta olan işgörenlerin sürdürülebilir turizm ile ilişkili kavramlar hakkında bilişsel ...
  • İlhan, İbrahim; Demirel İli, Nilgün (Değişim Yayınları, 2022-03)
    Turizm, turizm kabul eden topluma ekonomik, sosyal, kültürel, çevresel katkılar sağlayan çok yönlü bir faaliyettir. Plansız ve denetimsiz gelişen turizmin olumsuz sonuçları mevcuttur. Sürdürülebilir turizm yaklaşımının ...
  • İçöz, Orhan; İlhan, İbrahim (Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu Derneği (URAK) Yayınları, 2007-12)
    Sürdürülebilir turizm gelişiminin birinci ve en temel ilkesi planlı turizm gelişimi ve yönetimidir. Sürdürülebilir turizm gelişimi için belirlenen ilkeler ve yönetsel uygulamalar bütün turizm mahallerinde, her ölçek ve ...