Konu "Mutfak kültürü" için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü listeleme

Konu "Mutfak kültürü" için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü listeleme

Sırala: Sıra: Sonuçlar:

  • Yönet Eren, Firdevs; Demirel, Hüsne (2017-12-15)
    Nevşehir ilinin yeme içme kültürünü belirlemek ve günümüzde meydana gelen değişimleri ortaya koymak amacı ile planlanmış bu araştırmanın örneklemini Nevşehir’de doğup büyümüş 50 yaş ve üzerindeki 10 kadın oluşturmaktadır. ...
  • Kamış, M. Doğan; Türk, Okan; İlhan, İbrahim (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Basımevi, Nevşehir, 2016-12)
    Füzyon tanım olarak birleştirme anlamına gelmektedir. Füzyon mutfağı ise, dünya mutfaklarına ait farklı yemek anlayışlarının sentezlenip, yeni mutfaklar, yeni yemekler, yeni lezzetler yaratılmasıdır. Hem kendi mutfak ...
  • Aydın, Şule; Keskin, Emrah; Aydemir, Durmuş Ali (Journal of Gastronomy and Tourism Studies, 2021)
    Bu çalışmanın amacı Türk mutfağının uluslararası bilinirliğindeki engelleri aşçıların görüşleri çerçevesinde değerlendirmektir. Çalışmada Türk mutfağının uluslararası bilinirliğinin önündeki engelleri tespit etmek için ...