Başlık için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü listeleme

Başlık için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü listeleme

Sırala: Sıra: Sonuçlar:

  • Parlak, Kader; Yalınız, Fatma (International Gastronomy Tourism Studies Congress- Kocaeli University, 2018-09-20)
    Vejetaryen beslenme mutfak gelişim ve değişimleri içerisinde kendine oldukça büyük bir yeredinmiştir. Ortaya çıktığı günden bu güne kadar bu beslenme tarzını seçenlerin sayısı hızlaartmıştır. Bu nedenle insanlar seyahatlerine ...
  • Etik 
    Özgener, Şevki; İlhan, İbrahim (Dora Basım Yayın Dağıtım Ltd. Şti., Bursa, 2020)
    Kitabın bu bölümünde ahlak ve etik kavramları, ahlak ve etik arasındaki farklılıklar, toplum ve işletmeler açısından etiğin önemi ve etik teoriler üzerinde ayrıntılı olarak durulmaktadır.
  • İlhan, İbrahim (Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti. Ankara, 2019-03)
    Etik karar verme, etik standartları belirleme ve belirlenen standartlar çerçevesinde alternatif hareket tarzları arasından seçim yapmaktır.
  • İlhan, İbrahim (Erciyes Üniversitesi, Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 2006-12)
    Bu bildiride; (a) Etiğin konusunu oluşturan ahlak, ahlak normu, ahlak kuramları, ahlaki yargı, ahlaki gerekçelendirme, etiğin araştırma düzeylerinin tanımlanması yoluyla etik ve etiksel karar verme; (b) Etiksel karar verme ...
  • Dinler, Barış Vaiz; İlhan, İbrahim; Özkoç, Aziz Gökhan (Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti. Ankara, 2020-09)
    The aim of this study is to understand the local gastronomic elements of destinations in the branding process of destinations. To achieve this goal, Adana province, which has a large kitchen culture in Turkey is chosen. ...
  • Dinler, Barış Vaiz; İlhan, İbrahim; Özkoç, Aziz Gökhan (Journal of Yasar University, 2021-02-28)
    The aim of this study is to understand the local gastronomic elements of destinations in the branding process of destinations. To achieve this goal, Adana province, which has a large kitchen culture in Turkey is chosen. ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Özgül Katlav, Eda; Büyükkuru, Meral (USF M3 Publishing, 2021)
    The aim of this study is to evaluate the services offered by the businesses organizing Turkish Night in Cappadocia by tourist guides. The sample of the study consists of 20 professional tourist guides, as they promote the ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Büyükkuru, Meral; Özgül Katlav, Eda (USF M3 Publishing, 2021)
  • Buyruk, Lütfi; Zaro, Serkan (Beta, 2020-12)
    Filipinler, resmi adıyla Filipinler Cumhuriyeti, Pasifik Okyanusu'nun batısında konumlanan bir Güneydoğu Asya ülkesidir...Filipin mutfağı, Filipin takımadalarında bulunan yüzden fazla farklı etnik grubun mutfak kültürlerinin ...
  • Keskin, Emrah; Sezen, Nevres (Gastroia: Journal of gastronomy and travel research, 2021-07-15)
    Endüstri 4.0, dördüncü sanayi devrimidir. Turizm 4.0, ise akıllı turizmdir. Gastronomi 4.0, yiyecek-içecek sektöründe görülen yenilikçi teknolojik gelişmeler olarak ifade edilmektedir. 4.0’ın geliştirilmesi ve hayata ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Ceyhun Sezgin, Aybuke (Possibilities of use transglutaminase enzyme in field of gastronomy, 2018-05-20)
    Yiyecek ve içecek üretiminde yeni teknolojik gelişmelerin ortaya çıkması, ürünlerin fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerini istenilen yönde değiştirilebilmesine imkân sağlayan işlem yardımcı maddelerinin kullanımını ...
  • Aktaş, Ferzan; Çetiner, Hakan; Keskin, Emrah (Abant Sosyal Bilimler Dergisi, 2022-07-31)
    Sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle birlikte aktif olarak bilgi paylaşımlarının yapıldığı, geniş kitlelere ulaşmakta aracı rol üstlenen web sayfalarının (blogların) kullanımı hızla artmıştır. Özellikle görselliğin ...
  • Keskin, Emrah (Çizgi Kitabevi, 2021)
  • Keskin, Emrah; Örgün, Emrah; Akbulut, Burcu (Journal of Gastronomy and Tourism Studies, 2017)
    Son yıllarda gerek dünyada gerekse ülkemizde gastronomi alanında yapılan çalışmaların arttığı görülmektedir. Türkiye’de gastronomi bölümlerinin varlığı ve literatürde sıkça yer alması gastronomi kavramını derinlemesine ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Şahin Perçin, Nilüfer (Detay Yayıncılık, 2021)
  • Şahin Perçin, Nilüfer; Yönet Eren, Firdevs (Detay Yayıncılık, 2021)
  • Uçuk, Ceyhun; İlhan, İbrahim (İstanbul Aydın Üniversitesi, 2021-01)
    Estetik, toplumun ve insanın hemen her yapı taşına nüfuz etmiştir. İnsanın en temel ihtiyaçlarından biri olan yeme-içme ile ilişkilendirildiğinde mevcut durumun oldukça tartışmalı olduğu görülmektedir. “İnsanın güzellik ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Yılmaz, Hakan (Detay Yayıncılık, 2019)
  • Şahin Perçin, Nilüfer (2019)
  • Yönet Eren, Firdevs; Ceyhun Sezgin, Aybuke (2017-12-29)
    Yörelerin yeme ve içme kültürleri çeşitli faktörlerden etkilenerek geçmişte ortaya çıkmış ve insanların etkisiyle değişime uğrayarak günümüze kadar var olmaya çalışmıştır. Bir bölge ya da yörenin yiyecek içecek kültürünün ...