Başlık için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü listeleme

Başlık için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü listeleme

Sırala: Sıra: Sonuçlar:

  • Buyruk, Lütfi; Kılıçhan, Reha (Detay yayıncılık, 2019-12)
    Deniz turizmi, alternatif turizm açısından değerlendirildiğinde, geçmişte deniz-kum-güneş üçlüsünün bir parçası olarak kitle turizmini çağrıştırsa da günümüzde kitle turizminin sert özelliğinden uzak, ekolojik ve doğa ...
  • Şahin Perçin, Nilüfer; Erbaş, Emre (2016)
    Bu çalışmada, Kalite Fonksiyon Göçerimi (KFG), Önerme-Belirleyiciliği Analizi (ÖBA) ve Analitik Hiyerarşi Süreci (AHS) yaklaşımlarının bir arada kullanılması ile destinasyon rekabetçiliğinin stratejik olarak planlanmasına ...
  • Keskin, Emrah; Yetiş Ardıç, Şule; Sezen, Nevres (Turizm akademik dergisi, 2022-06-16)
    Destinasyon yiyecek imajı, destinasyon algısını olumlu hale getirmek için oldukça etkilidir. Algılanan değer, deneyimler sonucunda oluşan ve davranışların şekillenmesinde rol oynayan bir etmendir. Hatırlanır deneyimler ise ...
  • İlhan, İbrahim; Sözbilen, Gülhan (Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti. Ankara, 2018-10)
    Bu bölümde, diaspora ve diaspora turizmi kavramları tanımlanmakta, diaspora turizmi talebi ve arzının özellikleri, dünyada ve Türkiye’deki diaspora turizminin mevcut durumu aktarılmaktadır.
  • İlhan, İbrahim; Özkoç, Aziz Gökhan (Değişim Yayınları, 2022-03)
    Toplumsal bir fenomen olarak turizm, çeşitli disiplinlerce ele alınmış, teorik ve ampirik çalışmalara ilham kaynağı olmuştur. Bu çalışma dahilinde turizm olgusunun, günümüze kadar hangi disiplinlerle ne tür bir çerçevede ...
  • Keskin, Emrah; Çontu, Mehmet (Detay Yayıncılık, 2019)
  • Keskin, Emrah; Örgün, Emrah; Erol, Günay (DOKAP Bölgesi Uluslararası Turizm Sempozyumu, 2017)
    Doğu Karadeniz bölgesi, doğal ve kültürel çekiciliklerinin yanında kendine özgü mutfak kültürü ve yöresel yiyecek ürünleri ile de Türkiye’nin önemli bir turistik destinasyon merkezi haline gelmektedir. Buna rağmen turistik ...
  • Keskin, Emrah; Yayla, Özgür; Aktaş, Ferzan (İşletme Araştırmaları Dergisi, 2020)
    Amaç – Bu araştırma turizm sektöründe çalışan personelin duygusal zekalarının kariyer uyumlarını ne derece etkilediğini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Ayrıca kariyer uyumlarının yaşam doyumlarına etkisi de araştırma ...
  • Güzel, Berrin; Şahin Perçin, Nilüfer (2008)
  • Parlak, Kader; Yalınız, Fatma (International Gastronomy Tourism Studies Congress- Kocaeli University, 2018-09-20)
    Vejetaryen beslenme mutfak gelişim ve değişimleri içerisinde kendine oldukça büyük bir yeredinmiştir. Ortaya çıktığı günden bu güne kadar bu beslenme tarzını seçenlerin sayısı hızlaartmıştır. Bu nedenle insanlar seyahatlerine ...
  • Etik 
    Özgener, Şevki; İlhan, İbrahim (Dora Basım Yayın Dağıtım Ltd. Şti., Bursa, 2020)
    Kitabın bu bölümünde ahlak ve etik kavramları, ahlak ve etik arasındaki farklılıklar, toplum ve işletmeler açısından etiğin önemi ve etik teoriler üzerinde ayrıntılı olarak durulmaktadır.
  • İlhan, İbrahim (Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti. Ankara, 2019-03)
    Etik karar verme, etik standartları belirleme ve belirlenen standartlar çerçevesinde alternatif hareket tarzları arasından seçim yapmaktır.
  • İlhan, İbrahim (Erciyes Üniversitesi, Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 2006-12)
    Bu bildiride; (a) Etiğin konusunu oluşturan ahlak, ahlak normu, ahlak kuramları, ahlaki yargı, ahlaki gerekçelendirme, etiğin araştırma düzeylerinin tanımlanması yoluyla etik ve etiksel karar verme; (b) Etiksel karar verme ...
  • Dinler, Barış Vaiz; İlhan, İbrahim; Özkoç, Aziz Gökhan (Detay Anatolia Akademik Yayıncılık Ltd. Şti. Ankara, 2020-09)
    The aim of this study is to understand the local gastronomic elements of destinations in the branding process of destinations. To achieve this goal, Adana province, which has a large kitchen culture in Turkey is chosen. ...
  • Dinler, Barış Vaiz; İlhan, İbrahim; Özkoç, Aziz Gökhan (Journal of Yasar University, 2021-02-28)
    The aim of this study is to understand the local gastronomic elements of destinations in the branding process of destinations. To achieve this goal, Adana province, which has a large kitchen culture in Turkey is chosen. ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Özgül Katlav, Eda; Büyükkuru, Meral (USF M3 Publishing, 2021)
    The aim of this study is to evaluate the services offered by the businesses organizing Turkish Night in Cappadocia by tourist guides. The sample of the study consists of 20 professional tourist guides, as they promote the ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Büyükkuru, Meral; Özgül Katlav, Eda (USF M3 Publishing, 2021)
  • Buyruk, Lütfi; Zaro, Serkan (Beta, 2020-12)
    Filipinler, resmi adıyla Filipinler Cumhuriyeti, Pasifik Okyanusu'nun batısında konumlanan bir Güneydoğu Asya ülkesidir...Filipin mutfağı, Filipin takımadalarında bulunan yüzden fazla farklı etnik grubun mutfak kültürlerinin ...
  • Keskin, Emrah; Sezen, Nevres (Gastroia: Journal of gastronomy and travel research, 2021-07-15)
    Endüstri 4.0, dördüncü sanayi devrimidir. Turizm 4.0, ise akıllı turizmdir. Gastronomi 4.0, yiyecek-içecek sektöründe görülen yenilikçi teknolojik gelişmeler olarak ifade edilmektedir. 4.0’ın geliştirilmesi ve hayata ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Ceyhun Sezgin, Aybuke (Possibilities of use transglutaminase enzyme in field of gastronomy, 2018-05-20)
    Yiyecek ve içecek üretiminde yeni teknolojik gelişmelerin ortaya çıkması, ürünlerin fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerini istenilen yönde değiştirilebilmesine imkân sağlayan işlem yardımcı maddelerinin kullanımını ...