Et kültürü ile tanınan Gaziantep mutfağının vejetaryen yönü

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Parlak, Kader
dc.contributor.author Yalınız, Fatma
dc.date.accessioned 2022-06-14T06:50:25Z
dc.date.available 2022-06-14T06:50:25Z
dc.date.issued 2018-09-20
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/6686
dc.description.abstract Vejetaryen beslenme mutfak gelişim ve değişimleri içerisinde kendine oldukça büyük bir yeredinmiştir. Ortaya çıktığı günden bu güne kadar bu beslenme tarzını seçenlerin sayısı hızlaartmıştır. Bu nedenle insanlar seyahatlerine giderken beslenme yöntemlerini karşılayacakyerleri daha çok tercih etmektedirler. Yemek ve kültür kavramını birleştiren gastronomi, turizm pazarlamasında avantaj sağlayarak bu alanda turizm gelişmesine katkı sağlamıştır. Türkiye'ninsahip olduğu coğrafik ve iklimsel çeşitlilikle birlikte birçok kültüre ev sahipliği yapmasısonucunda kültürel etkileşim ile mutfak kültürü çeşitlilik kazanmıştır. Büyük bir gastronomideğerine sahip olan Türkiye'nin, bu değerlerinin tanıtımının yapılması ve sahip çıkılmasıgerekmektedir. Turizm sektörü her geçen gün gelişmekte ve turistlerin tatil yerlerinden beklentileri artmaktadır. Coğrafi konumu, ürün çeşitliliği, tarihsel süreç içinde ilişki kurulan uygar lıklar sayesinde yeme - içme geleneğine getirdiği yeni açılımlar Türk Mutfak kültüründekiçeşitliliğin belirleyici etkilerini özetliyor. Tarihi zenginliği ve coğrafi konumuyla ülkemizin enönemli yerleşim merkezlerinden biri olan Gaziantep, yemeklerinin çeşitliliği ile Türk Mutfakgeleneğini renklendiren özgün bir kültürel yapı ortaya koymaktadır. Gaziantep ili, bu bağlamdaköklü ve zengin mutfağıyla farklı beslenme şekillerini de içinde barındırması ve kaynakolmasıyla sahip olduğu bu potansiyeli akademik olarak gösterebilmek ve tanıtımına katkıda bulunabilmek amacıyla bu çalışmanın yapılması gerekli olduğu görülmüştür. Bu çalışmanıntemel amacı Gaziantep ilinin genel olarak bilinen et mutfağı karakterinin altında farklı ihtiyaç veya tercihlere de cevap vereb ileceği orijinal yemek tariflerine sahip bir alt yapısının olduğunukanıtlamak ve bölgesel mutfak kalkınmasına katkı sağlaması için de bu çeşitliliğindenfaydalanıla bilineceğini göstermektir. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher International Gastronomy Tourism Studies Congress- Kocaeli University tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Gastronomi tr_TR
dc.subject Gaziantep tr_TR
dc.subject Vejetaryen tr_TR
dc.subject Mutfak tr_TR
dc.subject Beslenme tr_TR
dc.title Et kültürü ile tanınan Gaziantep mutfağının vejetaryen yönü tr_TR
dc.type presentation tr_TR
dc.relation.journal International Gastronomy Tourism Studies Congress tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 337611 tr_TR
dc.contributor.authorID 148501 tr_TR
dc.identifier.startpage 682 tr_TR
dc.identifier.endpage 697 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster