Mutfak kavramı ve mutfağın tarihsel gelişimi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Buyruk, Lütfi
dc.date.accessioned 2022-03-15T13:32:18Z
dc.date.available 2022-03-15T13:32:18Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.isbn : 978-605-254-457-0
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/6395
dc.description.abstract Mutfak, konaklama işletmeleri veya yiyecek içecek işletmeleri bünyesinde bulunan, konuklara her türlü yiyecek-içecek sunumu için üretim faaliyetlerinin yürütüldüğü temel bölümdür. Yeme-içmenin insan yaşamının vazgeçilmez bir yönü olması ve bunun eski çağlardan günümüze karın doyurmaktan nitelikli beslenme ve sanatsal/sosyal bir aktiviteye dönüşmesi yadsınmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle yaşadığımız çağda, insanlar seyahatleri sırasında konakladıkları işletmelerde, bulundukları destinasyonlarda ve gündelik hayatlarını sürdürürken çevrelerindeki işletmelerde yeme-içme hizmeti almaktadırlar. Dolayısıyla konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinin mutfakları, konuklarına nitelikli yeme-içme hizmeti sunma yolunda önem arz etmektedirler. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Detay Yayınevi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.title Mutfak kavramı ve mutfağın tarihsel gelişimi tr_TR
dc.type bookPart tr_TR
dc.relation.journal Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde mutfak yönetimi tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 114183 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster