Abstract:
Mutfak, konaklama işletmeleri veya yiyecek içecek işletmeleri bünyesinde bulunan, konuklara her türlü yiyecek-içecek sunumu için üretim faaliyetlerinin yürütüldüğü temel bölümdür. Yeme-içmenin insan yaşamının vazgeçilmez bir yönü olması ve bunun eski çağlardan günümüze karın doyurmaktan nitelikli beslenme ve sanatsal/sosyal bir aktiviteye dönüşmesi yadsınmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle yaşadığımız çağda, insanlar seyahatleri sırasında konakladıkları işletmelerde, bulundukları destinasyonlarda ve gündelik hayatlarını sürdürürken çevrelerindeki işletmelerde yeme-içme hizmeti almaktadırlar. Dolayısıyla konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinin mutfakları, konuklarına nitelikli yeme-içme hizmeti sunma yolunda önem arz etmektedirler.