Üniversitelerde Sunulan Yiyecek İçecek Hizmetlerine Yönelik Kalite, Değer, Risk Algısının ve Müşteri Memnuniyetinin Ölçülmesi: Nevşehir İlinde Bir Araştırma

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Kamış, Mahmut Doğan
dc.contributor.author Özkoç, Aziz Gökhan
dc.date.accessioned 2021-04-09T08:02:22Z
dc.date.available 2021-04-09T08:02:22Z
dc.date.issued 2020-12-24
dc.identifier.citation Kamış, M. D., & Özkoç, A. G. (2020). Üniversitelerde Sunulan Yiyecek İçecek Hizmetlerine Yönelik Kalite, Değer, Risk Algısının ve Müşteri Memnuniyetinin Ölçülmesi: Nevşehir İlinde Bir Araştırma. Review of Tourism Administration Journal, 1(1), 63-77 tr_TR
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/1265
dc.description.abstract Araştırmanın amacı, üniversitelerde sunulan yiyecek içecek hizmetlerine yönelik kalite, değer, risk algısının ve müşteri memnuniyetinin ölçülmesidir. Böylelikle, uygulama alanlarında üretilen yiyecek ve içeceklerin, bu alanları kullanan tüketicilerdeki memnuniyet ya da memnuniyetsizlik, algıladıkları kalite, değer ve riskler ölçülerek ana kuruluş nedeni olan sosyal faydaya etkisi araştırılmıştır. Araştırma sonrası çıkan bulgular yorumlanarak uygulama alanındaki hizmetlerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi adına öneri olarak sunulmuştur. Araştırmanın teorik kısmında detaylandırılan yiyecek içecek sektöründe müşterilerin kalite algısı, değer algısı, risk algısı ve müşteri memnuniyetine dair önermelerin ampirik bazda çözümlenmesi amacıyla, araştırma dahilinde alan araştırması yapılmış ve veriler anket yardımıyla toplanmıştır. Bu araştırma kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde okuyan 383 öğrenci araştırmanın örneklemi için belirlenmiştir. Araştırmada anket formlarının üniversitenin öğrencilerine yüz yüze görüşme tekniği doldurulması amaçlanmıştır. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Yiyecek içecek işletmeleri, Kalite algısı, Değer algısı, Risk algısı, Müşteri memnuniyeti tr_TR
dc.title Üniversitelerde Sunulan Yiyecek İçecek Hizmetlerine Yönelik Kalite, Değer, Risk Algısının ve Müşteri Memnuniyetinin Ölçülmesi: Nevşehir İlinde Bir Araştırma tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Review of Tourism Administration Journal tr_TR
dc.contributor.authorID 182663 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0002-2518-733X tr_TR
dc.contributor.authorID 111160 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0001-8420-8228 tr_TR
dc.identifier.volume 1 tr_TR
dc.identifier.issue 1 tr_TR
dc.identifier.startpage 63 tr_TR
dc.identifier.endpage 77 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster