dc.contributor.author |
İlhan, İbrahim |
|
dc.contributor.author |
Pala, Kenan |
|
dc.contributor.author |
Doğan, Yunus |
|
dc.date.accessioned |
2023-08-21T07:56:12Z |
|
dc.date.available |
2023-08-21T07:56:12Z |
|
dc.date.issued |
2022-12 |
|
dc.identifier.citation |
İLHAN, İbrahim, Kenan PALA ve Yunus DOĞAN (2022), Yöresel Amasya Yemeklerinin Kırsal Turizm Kapsamında Değerlendirilmesi, Proceeding Book, Editörler: Mustafa DAŞKIN, Kenan PALA, Melahat AVŞAR, ITCC'22, I. International Tourism and Culinary Conference, 27-28 Aralıkr 2022, Amasya Üniversitesi Yayınları, Amasya, TÜRKİYE. |
tr_TR |
dc.identifier.issn |
978 -605 -80546 - 5 - 3 |
|
dc.identifier.uri |
https://conference2022.amasya.edu.tr/ |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/8261 |
|
dc.description.abstract |
Turizmde kültürel çekicilik unsurlarından biri olan yöresel yemekler, turistlerin ilgisini, ziyaretçi sayısını ve memnuniyet düzeyini artırmakta, kırsal turizm yoluyla ziyaret edilen yörelerde turizmin olumlu etkilerinden faydalanılmasına fırsat oluşturmaktadır. Bu bakımdan, yöresel yemeklerin belirlenmesi ve belgelendirilmesi önemlidir. Çalışmada belge tarama tekniği ile tespit edilen yöresel Amasya yemekleri tanıtılmaktadır. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Amasya Üniversitesi Yayınları |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Gastronomi |
tr_TR |
dc.subject |
Kırsal turizm |
tr_TR |
dc.subject |
Yöresel yemek |
tr_TR |
dc.title |
Yöresel Amasya yemeklerinin kırsal turizm kapsamında değerlendirilmesi |
tr_TR |
dc.title.alternative |
Evaluation of local Amasya foods in the scope of rural tourism |
tr_TR |
dc.type |
conferenceObject |
tr_TR |
dc.relation.journal |
I. International tourism and culinary conference |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
33545 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
222125 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
358856 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
528 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
536 |
tr_TR |