dc.contributor.author |
Yönet Eren, Firdevs |
|
dc.contributor.author |
Karakuş, Yusuf |
|
dc.contributor.author |
Çamlıca, Koray |
|
dc.date.accessioned |
2021-09-09T07:33:22Z |
|
dc.date.available |
2021-09-09T07:33:22Z |
|
dc.date.issued |
2017-11-15 |
|
dc.identifier.isbn |
978-605-82164-0-2 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/4690 |
|
dc.description.abstract |
Müşteri memnuniyetinin sağlanmasının, faaliyetlerin başarılı olması açısından oldukça önemli olduğu bilinen bir gerçektir. Müşteri memnuniyetinin sağlanmasına yönelik olarak yapılması gereken en önemli şeylerden biri de müşteri gereksinimlerinin doğru bir şekilde tespit edilebilmesidir. Bu çalışmada bir destinasyonu ziyaret eden ziyaretçilerin gereksinimlerinin tespit edilmesine yöneli olarak Kano modeli kullanılacaktır. Kano modeli, müşterilerin belirli ürüne yönelik ihtiyaç ve gereksinimlerinin memnuniyet düzeyine etkisi açısından sınıflandırmayı sağlayan etkin bir yöntemdir. Tüketicilerin sahip oldukları gereksinimlerin karşılanmasıyla, memnuniyetlerine ne düzeyde katkı sağlandığının ortaya koyulması, karar vericiler için önemli bir enformasyondur. Bu çalışmada, turistik bir destinasyon olan Nevşehir ilini ziyaret eden turistlerin gereksinimleri Kano modeli yöntemi ile ortaya koyularak, destinasyon karar vericilerine (yerel yöneticiler, turizm işletme yöneticileri, turizm akademisyenleri gibi) öneriler sunulacaktır. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Tüketici gereksinimi |
tr_TR |
dc.subject |
Kano modeli |
tr_TR |
dc.subject |
Turizm destinasyonu |
tr_TR |
dc.title |
Turistlerin destinasyonlarla ilgili gereksinimlerinin kano modeli ile analizi: Nevşehir örneği |
tr_TR |
dc.title.alternative |
Analysis of tourists' requirements for destinations by kano model: the case of Nevşehir |
tr_TR |
dc.type |
other |
tr_TR |
dc.relation.journal |
I. international scientific and vocational studies congress |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
261865 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
0000-0001-8912-0786 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
661 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
661 |
tr_TR |