Etnik restoranların tercih nedeni olan faktörler açısından değerlendirilmesi Nevşehir’deki etnik restoran tüketicileri üzerine bir araştırma

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Dönmez, Büşra
dc.contributor.author Dursun, Meral
dc.contributor.author Eda, Özgül Katlav
dc.date.accessioned 2021-07-09T08:29:46Z
dc.date.available 2021-07-09T08:29:46Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.isbn 978-605-254-265-1
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3774
dc.description.abstract Kişilerin etnik restoran tercihleri de çok çeşitli faktörlerden etkilenmektedir. Bu çalışma kapsamında, etnik restoranların tercih nedeni olan faktörler açısından değerlendirmesini yapmak üzere bir alan araştırması yapılmıştır. Bu doğrultuda bu araştırma, yerli tüketicilerin tercih nedeni olan faktörleri dikkate alarak Nevşehir’in Göreme ve Uçhisar beldelerinde bulunan etnik restoranlara ilişkin değerlendirmelerini ortaya koymayı amaçlamaktadır. Tesadüfi örnekleme yönteminden kolayda örnekleme yöntemine başvurul-muştur. Araştırmada veri toplama aracı olarak soru formu (anket) kullanılmıştır. Katılımcıların etnik restoranları tercih etmelerine neden olan 4 faktöre ilişkin değerlendirmelerinin ortalamaları incelendiğinde, genel olarak yiyecek-içecek, servis kalitesi ve restoran özellikleri açısından tüketici algılarının iyiye yakın düzeyde, başka bir ifade ile olumlu olduğu söylenebilir. Etnik restoranlarda tüketicilere sunulan kolaylıklar açısından ise tüketicilerin algısı ortalama bir düzeyde kalmıştır, başka bir ifade ile bu konuda tüketicilerin olumluya yakın bir bakış açısına sahip olmadığı söylenebilir. Kolaylıklar faktöründe yer alan ifadelere bakıldığında, tüketicilerin daha çok park yeri olanağı, promosyon/kupon kullanımı ve engelli hizmeti/erişilebilirlik konularına ilişkin değerlendirmelerinin orta düzeyde gösterildiği görülmektedir. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Detay Yayıncılık tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Etnik restaurant tr_TR
dc.subject Tüketici tercihi tr_TR
dc.subject Nevşehir tr_TR
dc.title Etnik restoranların tercih nedeni olan faktörler açısından değerlendirilmesi Nevşehir’deki etnik restoran tüketicileri üzerine bir araştırma tr_TR
dc.type bookPart tr_TR
dc.relation.journal Gastronomi Turizminde Güncel Araştırmalar tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/seyahat-turizm ve eğlence hizmetleri bölümü/turizm ve seyahat hizmetleri pr. tr_TR
dc.contributor.authorID 44186 tr_TR
dc.identifier.startpage 315 tr_TR
dc.identifier.endpage 327 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster