Sürdürülebilirlik kapsamında yeşil nesil restoranların Türkiye’deki mevcut durumu ve gelişimi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Ardıç Yetiş, Şule
dc.contributor.author Özsoy, Aybuke
dc.date.accessioned 2021-07-01T11:53:27Z
dc.date.available 2021-07-01T11:53:27Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation Sürdürülebilirlik kapsamında yeşil nesil restoranların Türkiye’deki mevcut durumu ve gelişimi, Ardıç Yetiş, Ş. ve Özsoy, A., (2018). 2. International (EMI) Entrepreneurship and Social Sciences Congress, 165, (Tam metin bildiri). tr_TR
dc.identifier.uri http://emissc.org/files/E-Book/2.EMI_BOOK.pdf
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3426
dc.description.abstract Sürdürülebilir turizm, bir turistik destinasyonda bulunan doğal kaynakların korunması, turistlerin ve yerel halkın ihtiyaçlarının gelecek nesilleri düşünerek karşılanması, destinasyonun turistik taşıma kapasitesinin düşünülerek planlama yapılmasıdır. Günümüz turistlerinin bilinçlenmesi, rekabet koşullarının her geçen gün farklılaşması ve birtakım yasal zorunluluklar turizm işletmelerini çevre dostu yeşil uygulamalara yöneltmektedir. Bu kapsamda atık üretiminin yoğun olduğu yiyecek-içecek endüstrisine bilinçli bir tüketim anlayışı kazandırmak, atık miktarını azaltırken aynı zamanda bu atıkları dönüştürmek ve verimlilik sağlamak amacıyla yeşil nesil restorancılık kavramı gündeme gelmiştir. Çalışmanın amacı, “yeşil nesil restoran hareketi” pilot yiyecek-içecek işletmelerinden biri olan La Mancha Restoran’ın proje ortağı olarak faaliyetlerinin örnek olay kapsamında incelenmesidir. Bu kapsamda, yarı yapılandırılmış görüşme formu aracılığıyla derinlemesine mülakat tekniği kullanılmıştır. Çalışma sonucunda yiyecek-içecek işletmelerinin yeşil nesil uygulamaları benimsemelerinin zor olmadığı ancak maliyetin en önemli kısıt olduğu ortaya çıkarılmıştır. Ayrıca çalışma ile müşteri talebinin ve rekabetin ise yeşil nesil restorancılığı benimsemede bir gereklilik olduğu belirlenmiştir. tr_TR
dc.description.abstract Sustainable tourism, protection of natural resources in a touristic destination, providing the needs of tourists and local people by considering future generations, planning to considering the tourist carrying capacity of the destination. The awareness of today's tourists, the differentiation of the competition conditions with each passing day and some legal obligations direct the tourism enterprises to the environment-friendly green practices. In this context, the concept of green generation restaurant has been introduced in order to provide a conscious consumption concept to the food and beverage industry where waste production is intense, to reduce the amount of waste while at the same time to transform these wastes and to ensure efficiency. The aim of the study is to examine the activities, as a project partner, of La Mancha Restaurant, which is one of the pilot food and beverage industry of the green generation restaurant, within the comprehension of the case study. In this context, in-depth interview technique was used through semi-structured interview form. As a result of the study, it was found that food and beverage enterprises were not difficult to adopt to the green generation practices but the expenditure was the most important constraint. In addition, it is determined that working with customer demand and competition is a necessity in adopting green generation restaurant. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Sürdürülebilirlik tr_TR
dc.subject Gastronomi turizmi tr_TR
dc.subject Yeşil nesil restorancılık tr_TR
dc.subject Sustainability tr_TR
dc.subject Gastronomy tourism tr_TR
dc.subject Green generation restaurant tr_TR
dc.title Sürdürülebilirlik kapsamında yeşil nesil restoranların Türkiye’deki mevcut durumu ve gelişimi tr_TR
dc.title.alternative Current situation and development of generation green restaurant in Turkey within the comprehension of sustainability tr_TR
dc.type conferenceObject tr_TR
dc.relation.journal 2. International (EMI) Entrepreneurship and Social Sciences Congress tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm işletmeciliği bölümü/turizm işletmeciliği anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 56949 tr_TR
dc.identifier.startpage 165 tr_TR
dc.identifier.endpage 166 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster