Kritik olaylar tekniği’nin (kot) turizmdeki hizmet kalitesi araştırmalarında kullanılabilirliği üzerine bir değerlendirme

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Yılmaz, İbrahim
dc.date.accessioned 2021-06-28T08:35:29Z
dc.date.available 2021-06-28T08:35:29Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.issn 131
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3221
dc.description.abstract Hizmetin sunumu sürecinde işgören ve müşteri arasındaki etkileşim, müşterinin hizmet kalitesi algılamalarında belirleyici olmaktadır. Kritik olaylar, bu etkileşim sürecinde yaşanan olumlu ya da olumsuz deneyimlerdir. Kısaca, bir veri toplama ve bu verileri sınıflandırma yöntemi olan Kritik Olaylar Tekniği (KOT) ise, söz konusu deneyimler (kritik olaylar) hakkında ayrıntılı bilgi sağlamaktadır. Dolayısıyla KOT, insanlar arası etkileşimin yoğun olduğu turizm sektöründe hizmet kalitesinin ölçülmesi ve iyileştirilmesi açısından önem arz etmektedir. Ancak Teknik, yaklaşık son 20 yıllık dönemde farklı ülkelerde turizm araştırmalarında sıkça kullanılmasına karşın; Türkiye’de yeterince ilgi görmemiş ve oldukça sınırlı sayıda araştırmaya konu olmuştur. Oysa KOT, Türkiye’de de seyahat, ulaştırma, konaklama ve yiyecek-içecek işletmeleri gibi turizm işletmelerinde, algılanan kalitenin ölçülmesi ve iyileştirilmesine yönelik araştırmalarda çok faydalı olabilir. İkincil kaynak incelemesine dayanan çalışmanın temel amacı; KOT’un söz konusu araştırmalarda uygulanma sürecinin analiz edilmesidir. KOT’un kuramsal çerçevesinin de ortaya konulduğu çalışmanın, gelecekteki araştırmalar için hem teorik açıdan hem de uygulama açısından yol gösterici olacağı düşünülmektedir. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Verimlilik dergisi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess tr_TR
dc.subject Turizm tr_TR
dc.subject Hizmet kalitesi tr_TR
dc.subject Müşteri işgören tr_TR
dc.subject Etkileşim süreci tr_TR
dc.subject Kritik olay tr_TR
dc.subject Kritik olaylar tekniği (KOT) tr_TR
dc.title Kritik olaylar tekniği’nin (kot) turizmdeki hizmet kalitesi araştırmalarında kullanılabilirliği üzerine bir değerlendirme tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal verimlilik dergisi tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm rehberliği bölümü/turizm rehberliği anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 166953 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster