dc.contributor.author |
Buyruk, Lütfi |
|
dc.contributor.author |
Şahin, Nilüfer |
|
dc.date.accessioned |
2021-06-24T09:57:37Z |
|
dc.date.available |
2021-06-24T09:57:37Z |
|
dc.date.issued |
2002 |
|
dc.identifier.citation |
Buyruk, L., Şahin, N. (2002). Otel yiyecek-içecek departmanında çalışan işgörenlerin hijyen algılamaları konusunda bir araştırma, Turizmde sağlık ve beslenme; sorunlar ve çözümler sempozyumu, bildiriler kitabı, Edit. Halıcı, A., Başkent Üniversitesi Haberal Eğitim Vakfı yayınları, Ankara. |
tr_TR |
dc.identifier.isbn |
975-7692-34-4 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/3025 |
|
dc.description.abstract |
Otel işletmelerinde kaliteli bir yiyecek içecek hizmeti sunma yolunda; yönetici düzeyindeki işgörenlerle diğer işgörenler arasında hijyeni algılama farkı olabileceği, bu çalışmanın hareket noktasını oluşturmaktadır. Araştırmanın verileri, çeşitli çalışmalarda kullanılan “Hijyen Değerlendirme Formları”ndaki değişkenlerden de faydalanılarak oluşturulan bir ölçekle derlenmiştir.
Araştırmanın alanı, Nevşehir ilidir. Anket, il sınırları içinde yer alan 4 ve 5 yıldızlı otel işletmelerinde çalışan yiyecek içecek departmanı işgörenlerine uygulanmıştır. Elde edilen veriler Mann-Whitney U test tekniği kullanılarak, SPSS for Windows programında analiz edilerek yorumlanmıştır. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Başkent Üniversitesi Haberal Eğitim Vakfı |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.title |
Otel yiyecek-içecek departmanında çalışan işgörenlerin hijyen algılamaları konusunda bir araştırma |
tr_TR |
dc.type |
other |
tr_TR |
dc.relation.journal |
Turizmde sağlık ve beslenme; sorunlar ve çözümler sempozyumu, bildiriler kitabı |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
114183 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
77 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
90 |
tr_TR |