Ziyafet işleri ve toplantı yönetimi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Buyruk, Lütfi
dc.date.accessioned 2021-06-24T08:36:38Z
dc.date.available 2021-06-24T08:36:38Z
dc.date.issued 2018-08
dc.identifier.citation Buyruk, L.(2018). Ziyafet işleri ve toplantı yönetimi, Yiyecek ve İçecek Yönetimi (içinde), Edit. Karamustafa, K., Detay yayıncılık, Ankara. tr_TR
dc.identifier.isbn 978-605-254-011-4
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3021
dc.description.abstract Ziyafet ve toplantı etkinlikleri ve yönetimi yiyecek ve içecek sektöründe gün geçtikçe önemi artan ve gelir getirici faaliyetler olarak dikkat çekmektedir. Belirli bir yer ve zamanda, belli sayıda insana, önceden belirlenen menü ve fiyat üzerinden sunulan yiyecek ve içecek hizmetlerini kapsayan bu etkinlikler, daha çok yoğunluğun düşük olduğu sezon dışı dönemlerde gerçekleştirilmektedir. Bu yönüyle ziyafet ve toplantı faaliyetleri, bir taraftan konaklama işletmelerinin doluluk oranlarını artırmada ve sezonu uzatmada, diğer taraf-tan da bağımsız yiyecek ve içecek işletmelerinde işlerin yoğun olmadığı dönemlerde atıl kapasitenin değerlendirilmesi açısından önemli bir yiyecek ve içecek ürünü olarak ön plana çıkmaktadır. Bu bölümde, konaklama işletmeleri bünyesindeki yiyecek ve içecek operasyonları kapsamında sunulan ziyafet ve toplantıların önemi, ziyafet ve toplantı organizasyonlarının kapsamı, ziyafet ve toplantı organizasyonlarının kabulü ve planlaması, ziyafet ve toplantı organizasyonlarında yiyecek ve içecek servis süreci, ziyafet ve toplantı organizasyonları sonrasında yapılacak işler ele alınmaktadır. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Detay yayıncılık tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Ziyafet tr_TR
dc.subject Toplantı yönetimi tr_TR
dc.title Ziyafet işleri ve toplantı yönetimi tr_TR
dc.type bookPart tr_TR
dc.relation.journal Yiyecek ve İçecek Yönetimi tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 114183 tr_TR
dc.identifier.startpage 483 tr_TR
dc.identifier.endpage 510 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster