Nevşehir’in yenilebilir yabani otları ve bu otlardan yapılan yemekler

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Keskin, Emrah
dc.contributor.author Dönmez, Büşra
dc.date.accessioned 2021-06-23T10:47:25Z
dc.date.available 2021-06-23T10:47:25Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/2985
dc.description.abstract İnsanın yaşamaya başladığı ilk zamanlardan günümüze kadar geçen süreç içerisinde yeme ve içme davranışı hayati unsurlardan birisi olmuştur. Bu nedenle insanlar yaşamlarının her döneminde yiyecek ve içecek elde etmek için uğraşmış bunu da doğadan topladığı otlarla ve ilkel yollarla avladığı hayvanların etleriyle karşılamaya çalışmıştır. İnsanlık tarihinde toplayıcılık dönemi yabani otların en çok tüketildiği dönemdir. Bu dönemde yabani otların zehirsiz olanları deneme yanılma yoluyla tespit edilmiş, bunlardan hem yemek yapılmış hem de şifa kaynağı olarak faydalanılmıştır. Bu yabani otlardan yapılan yemeklere ot yemekleri denilmektedir. Bu çalışma ülkemizde bulunan yenilebilir yabani ot çeşitliliğine dayanılarak, Nevşehir’de de bol miktarda bulanan yenilebilir yabani otların tespiti ve bu otlardan yapılan yemekleri literatüre kazandırmayı amaçlamıştır. tr_TR
dc.description.abstract Within the time period from the first breath of the first human being to the present, eating and drinking behavior has been one of the vital elements for the mankind. Consequently, in each period of their lives, people have exerted to gather food and baverage, which they excelled at via the herbs they collected from the nature and the meat of the animals they hunted making use of their primitive tactics. In the history of mankind, the period in human history when wild herbs (nature-grown) were consumpted most was the period of foragers. Within this span of time, the herbs that were nonpoisunous were detected through trial and error method, and they were not only made use of in the preparation of meals but also taken advantage of as healing sources. These meals prepared via the use of the wild herbs are called herb dishes. The study, based on the variety of edible wild herbs existing in our country, intends to determine the edible wild herbs abundantly existing in the region of Nevşehir and to add them to literature. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher International Travel and Tourism Dynamics tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Yabani otlar tr_TR
dc.subject Ot yemekleri tr_TR
dc.subject Yemek kültürü tr_TR
dc.subject Wild herbs tr_TR
dc.subject Herb dishes tr_TR
dc.subject Food culture tr_TR
dc.title Nevşehir’in yenilebilir yabani otları ve bu otlardan yapılan yemekler tr_TR
dc.type conferenceObject tr_TR
dc.relation.journal International Travel and Tourism Dynamics tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr. tr_TR
dc.contributor.authorID 46974 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0001-6565-4265 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster