Organik gıda kavramının kelime ilişkilendirme testi aracılığıyla analizi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Onat, Gökhan
dc.contributor.author Keskin, Emrah
dc.date.accessioned 2021-06-23T10:13:13Z
dc.date.available 2021-06-23T10:13:13Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.uri http://www.jotags.org/2019/vol7_issue4_article52.pdf
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/2972
dc.description.abstract Bu çalışma, Türkiye’de Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında eğitim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin organik gıdayı ne şekilde algıladıklarını ölçmeyi amaçlamıştır. Bu amaç doğrultusunda, gıdaların işlenmesinde ve tüketiciye hazır hale getirilmesinde önemli bir göreve sahip olan geleceğin aşçılarının organik gıda konusundaki algıları belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırmada, katılımcıların organik gıda konusundaki algılarının derinlemesine incelenmesi için Kelime İlişkilendirme Testi (KİT) yöntemi kullanılmıştır. Bu çalışma kapsamında Türkiye’de çeşitli üniversitelerde Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında eğitim gören otuz öğrenciye ulaşılmıştır. Analizler sonunda katılımcıların organik gıda kavramı ile alakalı toplam 85 kelime söyledikleri ve bu kelimelerin 209 kez tekrar edildiği belirlenmiştir. Katılımcıların organik gıda konusundaki yaptıkları tanımlar ise literatürde yapılan tanımlarla benzeşmektedir. tr_TR
dc.description.abstract The current study aims to measure how the concept of organic food is perceived by undergraduate, postgraduate and doctorate degree students studying in the field of Gastronomy and Culinary Arts in Turkey. For this purpose, the perceptions of the future Chefs about organic food, who play an important role in processing and making food ready for consumption, have been tried to be put forward. In the study, Word Association Test (WAT) method was employed to investigate the organic food perceptions of respondents in depth. In the scope of the study, thirty students studying in Gastronomy and Culinary Arts departments of various universities in Turkey were interviewed. As a result of analyses, it was noted that the respondents articulated a total of 85 words related to the concept of organic food and these words were repeated 209 times. The definitions of the respondents about organic food are similar to those provided in the literature. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Journal of Gastronomy and Tourism Studies tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Gastronomi tr_TR
dc.subject Organik gıda tr_TR
dc.subject Kelime ilişkilendirme testi tr_TR
dc.subject Organic food tr_TR
dc.subject Word association tr_TR
dc.subject Test gastronomy tr_TR
dc.title Organik gıda kavramının kelime ilişkilendirme testi aracılığıyla analizi tr_TR
dc.title.alternative Analysis of organic food concept throught the word association test tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Journal of Gastronomy and Tourism Studies tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr. tr_TR
dc.contributor.authorID 46974 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0001-6565-4265 tr_TR
dc.identifier.volume 7 tr_TR
dc.identifier.issue 4 tr_TR
dc.identifier.startpage 3275 tr_TR
dc.identifier.endpage 3289 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster